Düşen jet ile ilgili flaş gelişme

 El Arabiya televizyonu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in gizli maillerini yayınlamasının ardından şimdi de Suriye krizi ile ilgili "son derece tehlikeli" olarak nitelendirdiği gizli belgeleri yayınlayacağını duyurdu.  El Arabiya, yayınlayacağını beli

Düşen jet ile ilgili flaş gelişme

 

El Arabiya televizyonu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in gizli maillerini yayınlamasının ardından şimdi de Suriye krizi ile ilgili "son derece tehlikeli" olarak nitelendirdiği gizli belgeleri yayınlayacağını duyurdu. 
 
El Arabiya, yayınlayacağını belirttiği belgelerde Türk uçağının düşürülmesinin yanı sıra Suriye krizinde Rusya, İran ve Hizbullah'ın rolünün ortaya koyacağını kaydetti. Kanalın internet sayfasında yer alan haberde yayınlanacak 12 bölümlük programlarda Suriye'deki krizin tüm yönlerini ortaya koyacak şok edici bilgi ve belgelerin yer aldığı anlatıldı. 
 
 
El Arabiya, Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen Türk savaş uçağı ile ilgili şok edici bilgilerin olduğunu belirtti. Belgelerde ayrıca Suriye rejiminin; Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde barış ve istikrarı sarsacak faaliyetleri ile ilgili isim, tarih ve rakamlar verecek bilgilerin olduğu aktarıldı. Rusya ve İran'ın Suriye yönetimi ile ortak bir yönetim kurdukları iddia edilen belgelerde, söz konusu iki ülkenin Suriye krizi ile ilgili her gelişmede karar veren ortak bir oluşum kurdukları öne sürülüyor. 
 
Gizli belgelerde Hizbullah'ın Suriye krizindeki rolü ve yönetimin en üst tepesinden açık emirler verilerek Suriyeli direnişçileri nasıl tasfiye ettikleri ile ilgili isimleriyle birlikte önemli bilgilerin içerdiği kaydedildi. Hizbullah'ın Suriye'de meydana gelen bir takım bombalama eylemleri ile ilgili emirler verdiğinin belgelerle tescillendiği illeri sürülüyor. El Arabiya, hazırladığı programın 12 bölümden oluştuğu ve 2 hafta boyunca yayınlanacağını duyurdu. Programın ilk bölümünün 29 Eylül'de Türkiye saati ile 19.30'da yayınlanacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler