Duruşmada acı haberi aldı

  65'i tutuklu 274 sanığın yargılandığı Ergenekon davasının 223'üncü duruşması başladı Duruşma başlamadan önce salonda bulunan tutuklu sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez, oğlunun Azerbaycan'daki trafik kazasında öldüğü haberini, diğer sanıklardan alırken,

Duruşmada acı haberi aldı

 

 65'i tutuklu 274 sanığın yargılandığı Ergenekon davasının 223'üncü duruşması başladı

 Duruşma başlamadan önce salonda bulunan tutuklu sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez, oğlunun Azerbaycan'daki trafik kazasında öldüğü haberini, diğer sanıklardan alırken, gözyaşlarını tutamadı. 

 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 223'üncü duruşması başladı.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı.

 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Doğu Perinçek ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada, bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv''davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de hazır bulundu.

 

Adı Abdülvahit Özkaya olan tutuksuz bir sanığın, ''Kuvayı Milleye Derneği'nde ele geçirilen bir istihbarat notu üzerindeki el yazısının kendisine ait olması'' nedeniyle, ''Ergenekon'' örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği'' iddiasıyla yargılandığı bir dava dosyasının,  bu dava dosyasıyla birleştirildiği görüldü. ''Ergenekon'' davası kapsamında yargılanan sanık sayısı böylece 274'e çıktı.

 

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile CHP İstanbul Milletvekilleri Celal Dinçer, Ali Özgündüz ve Mevlüt Aslanoğlu'nun da duruşmayı izlemek için salona girdikleri görüldü. Milletvekilleri, tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile bir süre görüştü.

 

-Duruşma salonunda acı haber-

 

Duruşma başlamadan önce duruşma salonuna alınan sanıkların arasında bulunan tutuklu Yarbay Mustafa Dönmez'e, staj için Azerbaycan'a gittiği öğrenilen 21 yaşındaki oğlu Alp Kaan Dönmez'in, trafik kazasında hayatını kaybettiği haberi verildi. 

 

Tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, sanıklar Mustafa Balbay ve Sevgi Erenerol ile birlikte yanına gittiği Dönmez'e, oğlu Alp Kaan Dönmez'in trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Haberi alan baba Dönmez, gözyaşı akıtırken, çevresindeki Balbay, Özkan ve Erenerol tarafından teselli edildi. Yarbay Dönmez, duruşma salonundan çıkarıldı.

 

Bu arada Dönmez'in, oğlunun ölümü nedeniyle mahkemeden yol hariç 2 gün izin aldığı ve bugün Bandırma'da ikindi namazına müteakip kıldırılacak cenaze namazına katılacağı öğrenildi.

 

Makine mühendisi olduğu ve Azarbeycan'a staj için gittiği belirtilen Alp Kaan Dönmez'in, karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği kaydediliyor. Kaan'ın cenazesinin Cumartesi akşamı uçakla Türkiye'ye getirildiği ve babası Mustafa Dönmez'in katılabilmesi için cenaze töreninin bugüne ertelendiği bilgisi de alındı.

 

Mustafa Dönmez'in olanlardan habersiz bir şekilde, duruşmaya öğleden sonra katılacağını bildirdiği ve ancak mahkemenin, huzurda dinlenilecek tanığın kendisiyle ilgili beyanları olduğu gerekçesiyle Dönmez'i, sabah oturumuna çağırdığı da ifade edildi.

 

Cezaevine götürülen Dönmez'in gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından feribotla Bandırma'ya götürüleceği de öğrenildi.

 

-CHP milletvekilleriyle salon tartışması-

 

Başlayan 223'üncü duruşmada, daha önce dinlenilmesine karar verilen tanıklardan M.A'nın dinlenilmesine geçildi.

 

Tanık M.A'nın, hayatının tehlikeye gireceği gerekçesiyle seyircisiz dinlenilme talebi üzerine duruşmadaki, milletvekillerinin de aralarında olduğu seyirciler, duruşma salonundan çıkarıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler