Durdurulan tırlar için 2 askere gözaltı!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve bölgesinde durdurulan tırların da aralarında bulunduğu çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen ihbarların yapılış biçimi ve izlenen yola ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 yüzbaşı ile 1 astsubayın gözaltına al

Durdurulan tırlar için 2 askere gözaltı!
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve bölgesinde durdurulan tırların da aralarında bulunduğu çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen ihbarların yapılış biçimi ve izlenen yola ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 yüzbaşı ile 1 astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre, yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında Ankara'da çalışma başlatıldı. Bu çerçevede başkentte, 1 yüzbaşı ile 1 astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Gözaltına alınan askerlerin işlemlerin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Adana'ya getirileceği belirtildi.
 
- Soruşturma kapsamı
 
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca geçtiğimiz haftalarda yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle Görevli Başsavcıvekilliğine "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbaratı Kanunu" kapsamına giren konulara ilişkin çeşitli tarihlerde suç ihbarlarının yapıldığının kamuoyunca bilindiği kaydedilmişti.
 
Olayın tüm yönleriyle araştırılıp açıklığa kavuşturulabilmesi için konunun soruşturulmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verilmişti:
 
"İhbarlarda izlenen yol, yapılış şekli ile yazılı ve görsel medyada ihbarların yapılış amacıyla ilgili yoğun şekilde gündeme getirilen devletin istihbarat hizmetlerinin zafiyete uğratıldığı ve karşı casusluk faaliyetinin yapıldığı iddialarına ilişkin olarak olayın tüm yönleriyle araştırılıp açıklığa kavuşturulabilmesi için 2937 sayılı yasanın hükümleri ve TCK 330 kapsamında konunun soruşturulmasına karar verilmiş olup basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler