"Dünyaya sadece çalışmaya değil mutlu olmaya geldik"

"Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Eskişehir'de düzenlenen söyleşiye katıldı.Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve

"Dünyaya sadece çalışmaya değil mutlu olmaya geldik"

"Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Eskişehir'de düzenlenen söyleşiye katıldı.

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve eşinin yanı sıra, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile beraber çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ İNSANLARLA MUJİCA'YI BİR ARAYA GETİRMEK GÖREVLERİN EN BÜYÜĞÜYDÜ"

Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Nezih Orhon'un yaptığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, dünyanın on binlerce kilometre ötesinden gelen bir grubu ağırladıklarını belirtti. Mujica'nın hayatını yoksulların iyi yaşaması için geçirdiğini ifade eden Kurt, eski devlet başkanının yaşam biçimini asla değiştirmediğini söyledi. Kurt, "Eskişehir'de, Odunpazarı'nda ağırlamak ve onu Eskişehir'in demokrat, özgür ve özgürlükçü, cumhuriyetçi insanlarıyla yan yana getirmek bizim için görevlerin en büyüğüydü. Uzun süre hapis yatmış, siyasi mücadele yapmış ve sonunda milletvekili, bakan ve devlet başkanı olmuş olmasına rağmen yaşam biçimini değiştirmeden yoksullar için ve yoksulluğu bitirmek için mücadele etmiş bu siyaset adamı şöyle diyor. "Kimsenin şüphe duymadığı şey şu ki, kesemi doldurmayacağım ve yoksullar için çalışacağım." Umarım Türkiye'deki siyasetçiler de böyle yapar" dedi.

"DÜNYAYA SADECE ÇALIŞMAK İÇİN DEĞİL, MUTLU OLMAK İÇİN GELDİK"

Konuşmasına buraya birbirlerine destek olmak için geldiklerini ifade ederek başlayan Jose Mujica, mücadeleyle beraber kazanacaklarını bildirdi. Türk halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mujica, tüm halkın yanında olduklarını vurguladı. Burada oldukça çok genç nüfus olduğunu dikkat çeken Mujica, "Hayat bir mucizedir. Ona dikkat etmek gerekir. Hayat bir mucizeyse en önemli şey odur. Dünyaya sadece çalışmak ve tüketmek için değil, mutlu olmak için geldik. Yaşam, evler, arabalar geçicidir. Markete gider bir şeyler alırsınız ama hayatı satın alamazsınız. Ama bir şeyi alınca fark etmediğimiz şey, bunu zaman ile aldığımızdır. Harcadığımız zaman hayatımızdır. Bu nedenle diğerlerine önyargılı olmadan yaşamak için özgürsünüz. Ama diğerlerine karşı önyargılı olmadan. Yaşamak için de çalışmak gerek. Eğer çalışmazsanız bir başkasının çalıştığıyla yaşarsınız. Ama hayat sadece çalışmak değildir. Zaman da lazımdır. Özgür olmak için ve özgürlüğü harcamak zaman gerekir. İstediğiniz biçimde yaşamak için zaman gerekir. Hepsine sahip olmak için de çok zor bir yaşantınız olur. Hiçbir zaman zamanınız olmaz. Çocuklarınız, aileniz, arkadaşlarınız ve aşk için hiçbir zamanınız olmaz. Özgürlüğün anahtarı kafanızdadır ve hiçbir diktatörlük bunu sizden alamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem