Dünyanın konuştuğu Türk!

Tıp litaratürüne imza aran Ömer Özkan'ı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Yrd. Doç. Dr. Özlen Özkan ve ekibi yine bir ilke imza attı.TIP LİTERATÜRİNE GİR

Dünyanın konuştuğu Türk!

Tıp litaratürüne imza aran Ömer Özkan'ı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Yrd. Doç. Dr. Özlen Özkan ve ekibi yine bir ilke imza attı.
TIP LİTERATÜRİNE GİRDİ

Doğuştan rahmi olmayan Derya Sert'e kadavradan rahim naklini gerçekleştiren Özkan, bu ameliyatın ardından 2 yıl sonra embriyo transferini de gerçekleştirdi. Genç hastası hamile kaldı. Sert, bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak tıp literatürüne geçti.


BU İLK BAŞARI DEĞİL

Türkiye'nin gururu olan Özkan ve ekibi 25 Eylül 2010 tarihinde, bağışlanan bir kadavradan alınan uzuvlarla ilk çift kol nakli ameliyatını yaptı. Bir iş kazası sonucu kollarını kaybeden Cihan Topal'a, Muğla Milas'ta hayatını kaybeden Fatih Demirel'in kolları nakledildi. Böylece Türkiye'nin ilk çift kol nakli gerçekleşmiş oldu.
2 YIL SONRA GELEN HAMİLELİK

Prof. Dr. Özkan, daha önce dünyada da birçok doktorun denediği rahim nakli ameliyat yeniden gündeme geldi. 8 Ağustos 2011'de, Prof. Dr. Özkan 7 saat süren bir operasyonla kadavradan rahim naklini gerçekleştirdi. Uzunca bir tedavi süreci geçiren Derya Sert, 2 yıl sonra hamile kaldı.
İLK YÜZ NAKLİ VE ÇİFT KOL BİR BACAK NAKLİ

Geçtiğimiz  21 Ocak'ta belki de aylarca Türkiye'nin gündeminden düşmeyecek bir ameliyat gerçekleşti. Ömer Özkan ve ekibi Türkiye'nin ilk tam yüz naklini ve çift kol bir bacak naklini yaptı. Çift kol ve bacak nakli yapılan Atilla Kavdır ameliyattan aylar sonra hayatını kaybetti. Ancak Uğur Acar yeni yüzüyle uzunca bir süre Türkiye'nin gündeminden düşmedi.

Özkan ve ekibinin bu ameliyatı tüm dünya tarafından gerçekleştirilmiş en başarılı yüz nakillerinden biri olarak tıp litaratürüne girdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler