Dünya'nın konuştuğu Türk dahi!

Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi'nde 2014 yılı birincisi Türk genci Levent Alpöge (22) oldu.Alpöge, hem matematik ve fizik lisans bölümlerinden, hem de aynı anda fizik yüksek lisans derecesi elde etti.Başarılı genç, 4 üzerinden 4 no

Dünya'nın konuştuğu Türk dahi!

Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi'nde 2014 yılı birincisi Türk genci Levent Alpöge (22) oldu.

Alpöge, hem matematik ve fizik lisans bölümlerinden, hem de aynı anda fizik yüksek lisans derecesi elde etti.

Başarılı genç, 4 üzerinden 4 not ortalaması ile "Tüm Üniversite Birincisi" (Valedectorian) olarak dün mezun oldu.

Başarılarla dolu bir eğitim hayatına sahip olan Alpöge, 2010'da henüz lise son sınıfı öğrencisiyken ABD çapında adayların katılımı ile gerçekleşen Intel Bilim Yetenekleri Yarışması'nda ABD Başkanı Barack Obama ve senatörler tarafından kutlanan 40 genç finalist arasına girdi.

Bunun sonucunda, "Ivy League" olarak ve akademik mükemmelliği ile tanınmış ABD'nin 8 en iyi üniversitesi tarafından kabul edildi.

SAYISIZ ÖDÜLÜ VAR

Alpöge, Harvard'ın matematik bölümünü seçti. Sayısız prestijli ödülü ve bursu bulunan Alpöge; American Mathematical Monthly, Journal of Combinatorial Theory, Journal of Number Theory, International Mathematics Research Notices dergilerine yazılar yazıyor; Harvard College Mathematics Review dergisinin de editörluğünü üstleniyor.

Alpöge, çalışmalarını önümüzdeki yıl Winston Churchill bursu ile İngiltere'deki prestijli Cambridge Üniversitesi'nde sürdürecek. Daha sonraki yıl yine 8 Ivy League okullarından gelen doktora kabullerinin içinden Princeton'ı seçerek eğitimine devam edecek.Alpöge ailesi ile birlikte New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşıyor. Akademik başarılarının yanı sıra maratonlara katılan Alpöge koyu bir Beşiktaş hayranı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler