Dünya'nın en uzun adamı muradına erdi!

Dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen ile Suriye asıllı Merve Dibo, Mardin'de yapılan düğünle evlendi."Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Sultan Kösen ile Suriye asıllı Merve Dibo, Mardin'de yapılan düğünle d

Dünya'nın en uzun adamı muradına erdi!

Dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen ile Suriye asıllı Merve Dibo, Mardin'de yapılan düğünle evlendi.

"Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Sultan Kösen ile Suriye asıllı Merve Dibo, Mardin'de yapılan düğünle dünya evine girdi.

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Dibo ile il merkezindeki Mova Alışveriş Merkezi'nde yapılan düğünle hayatını birleştirdi.

Türkiye ve yurt dışından gelen çok sayıda misafir, Kösen ve Dibo'yu yalnız bırakmadı. Düğün salonuna giren çift, yoğun ilgiyle karşılaştı. Dibo ile dans eden Kösen, yaptığı konuşmada, hayatının aşkını bulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu gece düğünümüz var. Duygularımı konuşarak ifade edemiyorum. Dünyanın en mutlu insanıyım. İnşallah en kötü günümüz de böyle olur" dedi.

Kösen'in eşi Dibo da Sultan ile evlenmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Hayatımın aşkını buldum. Bu mutluluğun daim olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Düğüne katılan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kutlama mesajını çifte ileterek, Bakanın Ankara'daki yoğun işleri nedeniyle düğüne katılamadığını söyledi.  

Çifti kutlayan Cengiz, şöyle konuştu:

"Özellikle kritik günleri yaşayan komşumuz Suriye'den gelin hanım, Suriye ile kardeşlik ve dostluk bağımızı daha arttıracaktır. Bu düğün vesilesiyle Suriye'deki kargaşalığın ve kavganın bir an önce bitmesini, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan huzurun ve barışın, birlik ve beraberliğin en kısa sürede gelinimizin memleketinde de yaşanmasını temenni ediyorum. Gelinimize ve damadımıza mutluluk diliyorum."

Vali Cengiz, daha sonra çifte, Bakan Güler'in gönderdiği altını taktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiftin yakınları ve sevenleri de takı takmak için uzun kuyruk oluşturdu.

Gelin Merve Dibo'nun evraklarının yetişmemesi nedeniyle resmi nikahlarının birkaç gün ertelendiği bildirildi.

DAMATLIK İÇİN 6 METRE KUMAŞ KULLANILDI

Kösen'e damatlık için sponsor olan Sarar'ın protokol Müdürü Alaattin Çoban, basına yaptığı açıklamada, Kösen için diktikleri takım elbiseyi 6 metre kumaştan 3 gün süren yoğun çalışmalar sonucunda düğüne yetiştirdiklerini belirterek, çifte mutluluk diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler