Dünyanın en popüler işletim sistemi hangisi?

Windows 7, uzun süredir eline olan bu unvanı, %60.8 pazar payı ile kimseye bırakmadı. Üstelik, işin ilginç yanı Windows 7, pazar payını geçen aya oranla daha da arttırdı.Mayıs ayında Windows 7’nin pazar payı %57,9 iken, Haziran ayında payını %61’e yaklaşt

Dünyanın en popüler işletim sistemi hangisi?

Windows 7, uzun süredir eline olan bu unvanı, %60.8 pazar payı ile kimseye bırakmadı. Üstelik, işin ilginç yanı Windows 7, pazar payını geçen aya oranla daha da arttırdı.

Mayıs ayında Windows 7’nin pazar payı %57,9 iken, Haziran ayında payını %61’e yaklaştırması, yaz aylarında bilgisayar alan yeni kullanıcıların, Windows 8 yerine Windows 7’yi tercih ettiğini gösterdi.

Windows 8.1 ise %13.1 pazar payına sahip. Mayıs ayında Windows 8.1 kullananların oranı ise %12.8 idi. Üçüncü sırada ise Microsoft’un artık teknik desteğini çektiği Windows XP geliyor. Windows XP’nin oranı %11.8.

Microsoft’un, masa üstü işletim sistemleri arasındaki toplam payı ise %91’i buluyor. Apple ve Linux ise geriye kalan %9’u paylaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler