Dünyanın en pahalı pasaportu Türkiye'de

Yeni yılla birlikte pasaport harçlarına gelen zam, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kelimenin tam anlamıyla şoke etti.49 EURO YENİ YIL ZAMMIYeni yılla birlikte pasaport harçları 49 Euro zamlandı. Daha geçen 2012'in başında zamlanarak

Dünyanın en pahalı pasaportu Türkiye'de

Yeni yılla birlikte pasaport harçlarına gelen zam, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kelimenin tam anlamıyla şoke etti.
49 EURO YENİ YIL ZAMMI

Yeni yılla birlikte pasaport harçları 49 Euro zamlandı. Daha geçen 2012'in başında zamlanarak 162 Euro olan 4-10 yıl arası geçerli pasaportlar bu kez 49 Euroluk artışla 211 Euro'ya çıktı.

Pasaportu 'değerli kağıt' kapsamında değerlendiren Türkiye, geleneksel olarak her yıl sonunda, yeni yıldan geçerli olmak üzere zam uyguluyor. Geçen yıl yüzde 12 oranında zam yapılırken, bu yılki zam ise yüzde 30'a yakın oldu.
İKİNCİ SIRADA YUNANİSTAN VAR

Türk pasaportu bu zam sonrasında dünyanın en pahalı pasaportu konumuna geldi. İkinci sırada yer alan Yunanistan'da aynı süre için 84 Euro alınırken Alman vatandaşları 10 yıllık pasaport için 59, İtalyanlar 42,50, İspanyollar ise 25 Euro veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem