Dünyanın en nazik ve kibar ordusu!

Diyarbakır-Bingöl karayolundaki yol kapatma eylemine müdahale eden güvenlik güçlerine, eylemcilerin arasına sızan bir grup terör örgütü mensubu silahlarla karşılık verdi. Güvenlik kuvvetleri eylemcilere, "Bu oyuna gelmeyin, aranızda silahlı terör örgütü m

Dünyanın en nazik ve kibar ordusu!
Diyarbakır-Bingöl karayolundaki yol kapatma eylemine müdahale eden güvenlik güçlerine, eylemcilerin arasına sızan bir grup terör örgütü mensubu silahlarla karşılık verdi. Güvenlik kuvvetleri eylemcilere, "Bu oyuna gelmeyin, aranızda silahlı terör örgütü mensupları var. Sizin ölmeniz bunların umurunda değil" şeklinde uyarıda bulundu.
Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Fisova mevkiinde kamp kuran göstericilere yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gerginlik devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye operasyon yapan güvenlik kuvvetleri, yaptıkları eylemlerle halkın seyahat özgürlüğünü kısıtlayarak karayolunu trafiğe kapatan terör örgütüne müzahir gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler de güvenlik kuvvetlerine silah, el yapımı bomba, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericilerin saldırısında 5 asker vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanırken, güvenlik kuvvetleri grupların kamp kurduğu bölgeyi dağıtarak çadırları kaldırdı. Kırsalda farklı bölgelerde kamp kuran eylemciler ile güvenlik kuvvetleri arasında zaman zaman tansiyon yükselirken, güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği bir grubun arkasında gizlenen terör örgütü mensupları uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Özellikle kadınların arkasında saklanarak güvenlik kuvvetlerine silahlı saldırı yapan terör örgütü mensupları, askerleri çatışmaya çekmeye çalıştı. Güvenlik kuvvetlerinin sağduyulu davranması olası faciayı önledi. Terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısına karşılık bir süre havaya ateş eden güvenlik kuvvetleri daha sonra sivil vatandaşlara anonslar yaparak uyarıda bulundu. Silahlı grupların sivil insanların arasına karıştığını ve provokasyon yapmaya çalıştığını belirten güvenlik kuvvetleri yaptıkları anonslarda, "Bu oyuna gelmeyin, aranızda silahlı terör örgütü mensupları var. Sizi çok sevdikleri için bunu yapmıyorlar, sizin ölmenizi istiyorlar, hala bunu anlamadınız mı? Lütfen eyleminizi bitirip dağılın" şeklinde uyarıda bulundu.
 
Bölgede gerginlik devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler