Dünyanın belası Türk'ün başında!

Son yıllarda başta ABD, tüm dünyanın başının belası olan “metamfetamin” Türkiye’de de ortaya çıktı. Son olarak Kayseri’de narkotik polisi İran merkezli bir şebekeyi çökertti. 9 kişiyle birlikte 22 paket metamfetamine el konuldu. Eroinden daha güçlü olduğu

Dünyanın belası Türk'ün başında!

Son yıllarda başta ABD, tüm dünyanın başının belası olan “metamfetamin” Türkiye’de de ortaya çıktı. Son olarak Kayseri’de narkotik polisi İran merkezli bir şebekeyi çökertti. 9 kişiyle birlikte 22 paket metamfetamine el konuldu. Eroinden daha güçlü olduğu belirtilen maddeden Türkiye’de son 4 yılda 583 kilo ele geçirildi

Dünyada en zararlı uyuşturuculardan biri olarak bilinen metamfetamin Türkiye için büyük bir tehdit haline geldi. Kullanıcılarda kalıcı hasarlar meydana getiren ve son yıllarda ülkemizde de tüketimi hızla artan metamfetaminin Türkiye’ye girişini engellemek için polis operasyonlarına hız verdi. Bu kapsamda Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, salı günü İranlı 4 kişinin yurda metamfetamin soktuğunu tespit etti. Yapılan baskınlarda Hamid Rıza B., Askar Fazlı M., Javar A., Amineh F. ile uyuşturucu madde yurtiçinde pazarlayan Abdullah P. , Ahmet P., Rıza P., Şaban A. ve Oğuzhan S. adlı Türk vatandaşları yakalandı.

PREZERVATİFTE SEVK
Operasyonda prezervatif içinde 22 paket halinde metamfetamin maddesi ile 25 adet pet halinde esrar ele geçirildi. İran uyruklu kişilerce kemerlerinin arasına, iç çamaşırlarına, diş macunu içerisine veya prezervatif içerisine yerleştirerek makatta saklanan metamfetaminin, 100-200 gramlık paketler halinde kullanıcılara satıldığı tespit edildi.

50 LİRAYA SATIYORLAR
Polis, şebekenin metamfetamini 50 TL’ye sattığını belirledi. Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinde önemli bir detay ortaya çıktı. Polis İranlı şahısların verdiği bilgiler doğrultusunda metamfetaminin, aşırı derecede zayıflamaya neden olduğundan zayıflama amaçlı ilaçlarda da kullanıldığını tespit etti.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ 2009’DA ELE GEÇİRİLDİ

METAMFETAMİN, Türkiye’de ilk kez 2009’da ele geçirildi. 2009-2012 arasında metamfetamine yönelik operasyonda toplam 583 kilogram metamfetaminin ele geçirildi. İran’da üretilen metamfetamin suç örgütleri tarafından Türkiye üzerinden Malezya, Tayland, Japonya, Endonezya ve Avustralya gibi ülkelere sevk ediliyor. Türkiye’deki kuryelerin yüzde 80’i İranlı.

‘EROİNDEN DAHA GÜÇLÜ‘

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Serdar Nurmedov:
Bu yeni bir madde değil. 1887 yılında üretildi. Bir dönem ABD’de ilaç olarak satıldı. Maddeyi kullanan kişilerde motivasyon ve uyanıklık artar. Aşırı keyifli bir hal alır. Vücut ısısı ve tansiyon yükselir. İshal, bulantı ve kusma belirtileriyle metamfetamin maddesinin kullanıldığını anlarsınız. Uzun vadeli kullanıldığı zaman dişlerde çürümeye yol açar. Sokak dilinde buna “met ağzı” denir. Dişlerde çürüklük olur ve bağışıklık sistemini baskılar. Çok uzun süre kullanıldığı zaman depresyona yol açar. Eroinden daha güçlü bir madde olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Piyasada zaten böyle bir ilaç yok. Satışı yasak. Yasadışı şekilde ülkeye giriş oluyor. Benim bu madde yüzünden sinir sistemi felç olan hastam var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem