Dünya ombudsmanları Ankara’da bir araya gelecek

3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 16-17 Eylül 2015'te Ankara'da düzenlenecek. 40'a yakın ülkenin ombudsmanları ve insan hakları savunucularının bir araya geleceği sempozyumda; kadın hakları, enge

Dünya ombudsmanları Ankara’da bir araya gelecek

3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 16-17 Eylül 2015'te Ankara'da düzenlenecek. 40'a yakın ülkenin ombudsmanları ve insan hakları savunucularının bir araya geleceği sempozyumda; kadın hakları, engelli hakları ile ayrımcılıkla mücadele konuları ele alınacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu, dünyanın dört bir yanından ombudsmanları Ankara'da düzenlenecek etkinlikte biraraya getirecek. 2 gün sürecek sempozyumun açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra, yargı mensupları, akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi KamalMalhotra, İsveç Büyükelçisi LarsWahlund, Yunanistan, Letonya, Slovenya, Fas, Hırvatistan, Ukrayna, İrlanda ve İran Ombudsmanları ile uluslararası kuruluşların temsilcileri katılacak.

Sempozyumda; "Ombudsman ve Kadın Hakları", "Ombudsman ve Engelli Hakları", "Ombudsman ve Ayrımcılıkla Mücadele", konularının yanı sıra dünyadaki ombudsmanlık kurumlarının karar alma süreçlerinde izlediği yollarla ilgili çeşitli örnekler tartışılacak.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2.5 YILDIR GÖREV YAPIYOR

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) 12 Eylül 2010 tarihindeki Anayasa referandumu ile Anayasa'da yapılan değişiklik uyarınca, 2012 yılının haziran ayında kuruldu. 2013 yılının Mart ayı itibariyle şikayet başvurularını kabul etmeye başladı.

VATANDAŞ İLE İDARE ARASINDA ARABULUCU

Bireyin yönetime iştirak etmesini, uzlaşı ve arabuluculukla sorunları çözmeyi amaçlayan Kamu Denetçiliği Kurumu, bugüne kadar 16 bin 952 dosyayı karara bağladı.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Bireyin yönetime iştirak etmesini, uzlaşı ve arabuluculukla sorunları çözmeyi amaçlayan Kamu Denetçiliği Kurumu, bugüne kadar 197 dosyada ilgili kamu idaresine "tavsiye kararı", 261 dosya için "ret kararı", 52 dosya için de "kısmen tavsiye kısmen ret kararı" verdi. Kuruma yapılan başvuru sayısında 2015 yılının ilk 6 ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 28 oranında artış sağlandı.

Kurum, 2015 yılının ilk yarısında 90 adet dosyayı idare ve vatandaşı bir araya getirerek uzlaşma yöntemiyle karara bağladı.

BAŞVURUDA KAMU PERSONEL REJİMİ İLK SIRADA

Kuruma en çok "kamu personel rejimi" ne yönelik şikayet başvurusu yapıldı. Bunu, "Çalışma ve sosyal güvenlik", "Eğitim-öğretim, gençlik ve spor", orman, su, çevre ve şehircilik" alanları takip etti.

EN ÇOK ŞİKAYET ANKARA VE İSTANBUL'DAN

Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruların yüzde 29'u İç Anadolu Bölgesi'nden, yüzde 20'si Marmara Bölgesi'nden yapıldı.

Başvuruların en fazla yapıldığı iller Ankara ve İstanbul oldu. 2015 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen başvuruların yüzde 16,85'i Ankara'dan, yüzde 13,32'si İstanbul'dan yapıldı.

Yurt dışından yapılan başvuru oranı binde 5 oranında seyretti.

Dünya ombudsmanları Ankara’da bir araya gelecek

Dünya ombudsmanları Ankara’da bir araya gelecek

Dünya ombudsmanları Ankara’da bir araya gelecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler