Dünya liderlerinden Paris saldırılarına kınama

Liderler Paris'te gerçekleştirilen ve en az 153 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınayan mesajlar yayınlayarak teröre karşı birlik mesajı verdi.Almanya Başbakanı Angela Merkel Paris'te meydana gelen saldırılarıya ilişkin yaptığı açıklamada "Sa

Dünya liderlerinden Paris saldırılarına kınama

Liderler Paris'te gerçekleştirilen ve en az 153 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınayan mesajlar yayınlayarak teröre karşı birlik mesajı verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Paris'te meydana gelen saldırılarıya ilişkin yaptığı açıklamada "Sarsıldım" dedi. Merkel, Fransa ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da saldırıları dehşet ve yaşanılanları endişe içerisinde izlediği belirterek, olaylarda hayatını kaybeden ve yaralananların masum insanlar olduklarını ifade ederek, Fransız halkının yanında olduğunu söyledi.

Fransa ile Almanya arasında oynanan dostluk maçı esnasında gerçekleştirilen terör eylemlerinde maçı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile stadyumda izleyen Federal Dışisleri Bakan Frank-Walter Steinmeier de açıklama yaptı. Alman Bakan, "Almanya olarak Fransa'nın yanındayız Saldırlar karşısında dehşete düştüm. Şok oldum. Almanya olarak Fransa'nın yanındayız" diyerek yaşadığı dehşeti anlattı.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Paris'te meydana gelen saldırıların ardından Fransız mevkidaşını arayarak Almanya'nın her sahada Fransa'ya yardımcı olmak için hazır olduklarını bildirdi.

OBAMA: "BU SALDIRI TÜM İNSANLIĞA KAŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

ABD Dışişleri Bakanı Barack Obama da saldırıyı kınayarak, Fransız yetkililerle işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. "Bir kez daha terör oluşturmak için yapılan korkunç saldırıların masum insanları hedef aldığını gördük. Bu sadece Paris'e, Fransız halkına karşı yapılmadı. Bu saldırı, tüm insanlığa ve paylaştığımız evrensel değerlere karşı gerçekleştirildi" diyen Obama, ABD'nbin gerekli tüm yardımdı bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. Teröristleri adalete teslim etmek üzere Fransız yetkililerle ve diğer liderlerle çalışmaya da hazır olduklarını kaydeden ABD Başkanı, "Fransız halkı yine ABD ile omuz omuza verdi. Ve biz de terörizmle mücadelede onlarda birlikte durmak istiyoruz" dedi. Obama, Fransa'nın ABD'nin en eski dost ülkelerinden biri olduğunu kaydetti.

"RUSYA TERÖR SUÇLARININ ARAŞTIRILMASI İÇİN YARDIMA HAZIR"

Kremlin'den yapılan açıklamada "Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve terör saldırından etkilenen tüm Fransa halkına en derin başsağlığı dileklerini iletiyor. Rusya, acımasız saldırıyı kınıyor ve terör suçlarının araştırılması için tüm desteği sağlamaya hazır " denildi.

"TERÖRİZM, DEMOKRASİ KARŞISINDA GALİP OLAMAYACAK"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de çirkin, kötü olarak tanımladığı saldırının insanlığa karşı yapıldığını kaydederek, "ABD'nin Paris Elçiliği, ABD vatandaşlarının güvenliği ile ilgili bilgileri toplamaya çalışıyor" dedi. Kerry, Washington'un Fransız hükümetine gerekli tüm yardımı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise "Paris'tan gelen haberler karşısında şok oldum. Düşünce ve dualarımız Fransız halkı ile birlikte. Elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında saldırıyı kınadı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Paris saldırısı karşısında yaşadığı şaşkınlığını ifade ederek, "Fransız halkının yanındayız. Terörizm, demokrasi karşısında galip olamayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler