Dümen 'tıbbi' değil!

VAJİNUSMUS tedavisi sırasında uyguladığı yöntem nedeniyle "İnsanlar üzerinde deney yaptığı" iddialarıyla suçlanan Haydar Dümen'in İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.Dümen'in katılmadığı duruşmada Yüksek Sağlık Şurası tarafı

Dümen 'tıbbi' değil!

VAJİNUSMUS tedavisi sırasında uyguladığı yöntem nedeniyle "İnsanlar üzerinde deney yaptığı" iddialarıyla suçlanan Haydar Dümen'in İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.
Dümen'in katılmadığı duruşmada Yüksek Sağlık Şurası tarafından gönderilen rapor okundu. 7'si profesör 8 doktorun imzasını taşıyan 3 sayfalık raporda; Dümen'e yönelik iddialar yer aldı. Dosyanın ve ifadelerin incelenmesinde Haydar Dümen'in sağlıkçı olmayan eşinin de gelen hastaların hazırlanması evresine katıldığı belirtilen raporda şöyle denildi:

'İŞTİRAK ETTİĞİ...'
"Dosyadaki bilgi, belge ve bulgular değerlendirildiğinde; hastaların tedaviyle ilgili bilgilendirme ve düzenlenmiş onama formlarının olmadığı, tıbben kabul edilmeyen bir yöntem uyguladığı ve kendi yöntemini tek çözüm şeklinde sunduğu... Hastaların cinsel eylemine iştirak ettiği ve cinsel birleşmeyi izleyerek bu durumun tedavi amacıyla olduğunu iddia ettiği, ayrıca cinsel birleşme sırasında hastaların yanında olmayı hastalara kendisinin bulduğu özel bir tedavi yöntemi olarak uygulamasının insan üzerine deney olarak kabul edildiği cihetle Dr. Haydar Dümen'in eylemlerinin tıp kurallarına uygun olmadığına şuramızca oy birliğiyla karar verildi."
Mahkeme dosyadaki eksikliklerin tamamlanabilmesi için ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler