Dövizli askerlik için ne kadar ödenecek?

Başbakan Erdoğan’ın onayına sunulan öneride değişiklik yapılmazsa, dövizli askerlik için ödenecek para 6 bin Euro’ya düşürülecek. Erdoğan, geçen hafta Yurtdışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısında kurul üyelerinin konuya ilişkin görüşlerini almıştı. Kur

Dövizli askerlik için ne kadar ödenecek?
Başbakan Erdoğan’ın onayına sunulan öneride değişiklik yapılmazsa, dövizli askerlik için ödenecek para 6 bin Euro’ya düşürülecek. Erdoğan, geçen hafta Yurtdışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısında kurul üyelerinin konuya ilişkin görüşlerini almıştı. Kurul üyeleri, bedelin 5 bin ile 6 bin 500 Euro arasında olmasını önermişti. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanlığı’nın görüşünü alarak bir öneri hazırladı. Bozdağ’ın, dövizli askerlik için ödenecek parayı 6 bin Euro olarak önerdiği belirtildi.
 
KABİNE GÖRÜŞECEK 
 
Dövizli askerlik daha önce 5 bin 120 Euro iken Aralık 2011’de yapılan kanun değişikliğiyle 10 bin Euro’ya çıkarılmış, ancak 21 günlük temel askerlik eğitimi kaldırılmıştı. 2011’de çıkarılan kanunda, Bakanlar Kurulu’na “miktarı yarıya kadar azaltma” yetkisi tanındığı için bu konuda yeni bir yasa değişikliğine gerek duyulmuyor. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında indirim kararının alınarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Karar çıkarıldığında, yurtdışında en az 3 yıl çalışanların yararlandığı dövizli askerlik sistemindeki mevcut şartlarda değişiklik olmayacak, sadece bedel değiştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler