Dört terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı.

Dört terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Çukurca’da düzenlenen hava destekli operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkâri/Çukurca’da devam eden hava destekli operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu dört terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, 28 el bombası, 52 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, 350 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 490 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda; bir tabanca, 10 kg amonyum nitrat, 45 kg esrar ele geçirildi. 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edilirken beş iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Silopi’de icra edilen operasyonda; üç Dragunov keskin nişancı tüfeği, iki tabanca, 138 adet fişeği, bir termal kamera, bir gece görüş dürbünü, bir el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilirken bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hatay bölgesinde devam eden operasyonda; bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 120 adet fişeği, iki el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli’de, üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada; bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 130 adet fişeği, altı el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli’de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve bir büyük tüp ile 450 kg amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum/Şenkaya’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta, 10 adet büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler