Dört ilde paralel operasyon: 15 gözaltı

Adana merkezli İstanbul, Ankara ve Antalya'nın aralarında bulunduğu 4 ilde yapılan paralel yapı operasyonunda aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Adana Emn

Dört ilde paralel operasyon: 15 gözaltı

Adana merkezli İstanbul, Ankara ve Antalya'nın aralarında bulunduğu 4 ilde yapılan paralel yapı operasyonunda aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bazı kişilerin görev sürelerinde finansman sağladıkları ve usulsüz arazi tahsis eldildiği ihbarını aldı. Polis bu ihbar üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonunda aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel, Eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, eski belediye çalışanları ile paralel yapıya yakın özel okul yöneticilerine yönelik eş zamanlı şafak vakti operasyon düzenlendi.

Adana merkezli İstanbul, Ankara ve Antalya'da yapılan operasyonda polis 30 adrese girdi. Yapılan operasyonda aralarında Zihni Aldırmaz, Muammer Çalışkan, Hasan U., Mustafa D., Bekir K., Sultan S. ve Öner M.'nin de bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Polis Ferhat Yüksel ile paralel yapının Adana imamı olduğu ileri sürülen Ömer Ekinci'yı gittiği adreslerde bulamadı. Şahısların yurt dışına kaçmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Aldırmaz'ın görev süresinde Çukurova ilçesinde Kanuni Vakıf Üniversitesi'ne usulsüz arazi tahsis ettiği, ayrıca paralel yapıya görev süresince finansman sağladığı suçlaması yapıldığı öğrenildi. Aldırmaz ise polisler gözaltı yaparken sülalesinde paralel yapıdan kimse olmadığını söyledi.

ALDIRMAZ KİMDİR?

Mimar olan Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak iken uzun süre İmar Daire Başkanlığı yapmış, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilmişti. Ancak seçimden bir süre sonra Aytaç Durak İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınınca yapılan ilk seçimde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan meclis üyelerinin oyuyla Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçilmiş ancak ilçe belediye başkanlarının başkan adayı olamayacağı ortaya çıkınca aday olan Zihni Aldırmaz 2010 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçilmiş 2014 yılında yapılan yerel seçimlerine kadar Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapmıştı.

Aldırmaz yerel seçimlerde hiçbir partiden aday olmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler