Dolar bakanın canını çok sıktı

 Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Doların 1,92 olmasına canım sıkılıyor" dedi.Yıldız, dolardaki artışın doğalgaz fiyatlarına yansımaması için çalıştıklarını kaydetti.Rusya lie ilişkilere yönelik değerlendirmede bulunan Yı

Dolar bakanın canını çok sıktı

 

Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Doların 1,92 olmasına canım sıkılıyor" dedi.

Yıldız, dolardaki artışın doğalgaz fiyatlarına yansımaması için çalıştıklarını kaydetti.

Rusya lie ilişkilere yönelik değerlendirmede bulunan Yıldız şunları söyledi:

"Batı Hattı'nda süresi biten kontrat için Botaş yeni bir kontrat yapmayacak, tutumumuz değişmedi. Rusya ile 2012 yılında doğalgazdaki tüm al ya da ödeyi bitireceğiz. Rusya ile anlaşmalarda gaz için indirim oranını açıklayamam ama Botaş'ın bilançosunu düzeltmeye yönelik bir adım attık. Gazda alınan indirimin tüketiciye yansıyıp yansımayacağını şu anda söyleyemem.

Rusya'dan alınan indirim 2011 yılında geriye dönük getiri sağladı, Ocak ayına ilişkin durumu değerlendireceğiz. Güney Akım'a izni bir nota ile Dışişleri Bakanlığı verdi, TBMM'den izin alıp alınmayacağını Dışişleri Bakanlığı takip edecek. Rusya ile yeni enerji projeleri geliştirilebilir, buna ilişkin hazırlıklar var.

TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİM

Mavi Akım 2 için teklif geldi ancak şu aşamada gerekli olmadığını ilettik. Güney Akım'a ortak olarak girmeyi şu anda düşünmüyoruz, teklif geldiğinde değerlendiririz.

Rusya'dan alınan indirim kontrat sonuna kadar geçerli olacak, Mavi Akım için de uygulanacak. Kontratlarda fiyat indirimi için Rusya ile 2015 yılında yeniden masaya oturabileceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem