Dokunulmazlık teklifi TBMM'den geçti

TBMM'de günlerdir süren dokunulmazlık telfili görüşmeleri sonuçlandı. Yapılan oylamalar sonucunda teklif referanduma gerek kalmadan kabule dildi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, referanduma gerek kalmadan 3 turda d

Dokunulmazlık teklifi TBMM'den geçti

TBMM'de günlerdir süren dokunulmazlık telfili görüşmeleri sonuçlandı. Yapılan oylamalar sonucunda teklif referanduma gerek kalmadan kabule dildi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, referanduma gerek kalmadan 3 turda da kabul edildi. 1. madde 373 kabul oyu aldı. 2. madde de 136 ret oyuna karşılık, 374 evet oyuyla kabul edildi. Teklifin tamamı da 376 oyla kabul edildi. 
 
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ikinci tur oylamalar sonuçlandı. Teklifin tamamı resmi sonuçlara göre 376 oyla kabul edildi. Bu sonuca göre referanduma gidilmesine gerek kalmadı.
 
Toplantı, CHP'liler ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman arasındaki "laiklik" tartışması ile başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından CHP'liler salonu terk etti. Tartışmalar sonrası dokunulmazlık teklifinin 1'inci maddesi için oy kullanıldı.
 
LAİKLİK TARTIŞMALARI ÇIKTI
 
Dokunulmazlıların ikinci tur oylamasının yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu yöneten Başkan İsmail Kahraman'a, CHP'li Levent Gök 'laiklik' ile ilgili sözlerinden dolayı oturumu yönetemeyeceğini söyledi. Meclis Başkanı Kahraman'ın sözlerinin doğru olduğunu bildirmesi üzerine CHP'liler "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye slogan atarak, Genel Kurul salonunu terk etti.
 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasaya değişikliğinin ikinci tur oylamasının yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, 19 Mayıs 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıktan sonra grup başkanvekillerine söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı Kahraman'a 'laiklik' ile ilgili sözlerinden dolayı "Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Böyle bir tabloda dokunulmazlıkların konuşulacağı ortamda laikliğe aykırı sözlerle ilgili sizinle ilgili fezleke gelmemiştir. Böyle bir toplantıyı yönetme durumunuz olmadığını yüksek sesle belirtmek istiyorum. Bu sözün ne anlama geldiğini kamuoyu vicdanının tatmin edici şekilde açıklamanız gerekir" dedi.
 
CHP'LİLER GENEL KURUL'U TERK ETTİ
 
Meclis Başkanı Kahraman, 'laiklik' sözlerine ilişkin daha önce açıklama yaptığını belirterek "Buna ait açıklamam toplantıdan iki gün sonra tarafımdan yapıldı. Anayasayı gayet iyi bile bir kişiyim. Hiçbir kavram tarifsiz olmaz. Belki atfettirenler yanlış atfettirdi. Sözlerim doğrudur" ifadelerini kullandı.
 
Bunun üzerine Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP'li milletvekilleri Kahraman'a tepki gösterdi. CHP'li Gök, "Sözlerim doğrudur derken biz ne anlamalıyız" derken CHP'liler Genel Kurul'da 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atarak salonu terk etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler