Doğu’ya gidenlere lokum ikram ettiler

Tokat'ta doğu illerine otobüslerle yolculuk yapanlara lokum ikram edildi.Terörü protesto gösterilerinde doğu ve güneydoğuya yolcu taşıyan firma otobüslerinin taşlanması ve bazı vatandaşlarının yaralanmasının ardından Tokat Vicdan Hareketi Derneği tarafınd

Doğu’ya gidenlere lokum ikram ettiler

Tokat'ta doğu illerine otobüslerle yolculuk yapanlara lokum ikram edildi.

Terörü protesto gösterilerinde doğu ve güneydoğuya yolcu taşıyan firma otobüslerinin taşlanması ve bazı vatandaşlarının yaralanmasının ardından Tokat Vicdan Hareketi Derneği tarafından sağduyu çağrısı yapıldı. Tokat'ta, Trabzon'dan Adıyaman'a yolcu taşıyan bir yolcu otobüsü Sivas Karayolu üzerinde bulunan Şehrazat Restaurant önünde durduruldu. Yolculara lokum ikram edilirken, yaşanan olaylara karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yolcularda yapılan girişimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vicdan Hareketi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, basın açıklamasında Türk - Kürt kardeşliği ile 1071 yılında Muş'un Malazgirt Ovasında açılan koridor, asırlarca devam edecek bir bağı oluşturmuş olduğunu kaydetti. Birçok etnik unsuru ve mezhebi huzur içerisinde topraklarında barındıran Tokat'tan bir mesaj vermek istediklerini ifade eden Yılmaz, "Tarih boyunca farklı inanç ve kültürden insanıyla huzur içerisinde bugünlere gelebilmiş, adeta Anadolu topraklarında kardeşliği mayalamış olan Tokat'tan, yurdumuzun dört bir köşesine ve farklı inanç ve etnisiteden milyonlarca insanına şuan buradan selamlarımızı iletiyoruz.

Aynı yolda seyahat eden, farklı profillerde yolcular olarak, doğudan batıya, batıdan doğuya seyahat eden tüm kardeşlerimizin Allah yolunu açık etsin, Allah birlikteliğimizi, hoşgörümüzü daim etsin diyoruz. Anadolu insanına gözyaşı döktüren, kardeşkanı dökmek için vatan evlatlarına hain pusular kuran, türlü dinamiği devreye sokup provokasyonlarda bulunanlara fırsat vermeyeceğimizi, Anadolu insanının ferasetinin bütün fitneleri bertaraf edeceğini biliyoruz" dedi.

Tokat Vicdan Hareketi Derneğinden Niyazi Özdemir de Kürtler ve Türklerin binlerce yıldır süren bir kardeşliği yaşadığını ifade ederek, bu tür menfur olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

PROVOKASYONLARA GELMEYİN ÇAĞRISI

Yolcularda uygulamadan duydukları memnuniyet dile getirirken, yolcu otobüsünün şoförü Ramazan Arslan, biraz daha sağduyu ve iyi niyetle bu sorunların aşılacağını kaydetti. Arslan, 3 çocuk babası olarak yola çıkarken eşinin yaşanan olaylardan dolayı kendisini ağlayarak evden uğurlandığını ifade ederek, "Eşim yolda başımıza bir şey gelmesinden endişelendi. Bu akşam kendisini aradım yapılan bu tür organizelerden bahsettim biraz rahatladı. Ben Türkiye'de seyahatlerimizde huzurlu bir yaşam ülkemizde Allahü Teala huzurlu bir yaşam nasip eder inşallah. Bu tür provokasyonlara gelmeyelim. Adıyamanlıyım, Türkiyeliyim diyorum. Her yerde inşallah Allah'ın izni ile böyle rahat yolculuklar yaparız. İnşallah halkımız daha iyi niyetli sağduyulu olur. Bu tür provakasyonara engel olur, prim verdirttirmeyiz inşallah" diye konuştu.

Daha sonra programa katılanlar yolcu otobüsünü el sallayarak uğurladı.

Doğu’ya gidenlere lokum ikram ettiler

Doğu’ya gidenlere lokum ikram ettiler

Doğu’ya gidenlere lokum ikram ettiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler