Doğu'da soğuk hava etkili

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisinin sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derece ile Ağrı'da ölçüldü.Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilin bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğ

Doğu'da soğuk hava etkili

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisinin sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilin bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 31, Erzurum'da eksi 29, Ardahan'da eksi 26, Kars'ta eksi 24, Bayburt'ta eksi 19, Erzincan'da eksi 16 ve Iğdır'da eksi 10 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 6, Kars'ta eksi 5, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da 4 derece olması bekleniyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 88, Ağrı'da 37 ve Iğdır'da 2 olmak üzere toplam 127 köyle ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışması sürdürülüyor.

Bazı köylerde hasta nakillerinde sıkıntı yaşandığı, Erzurum'da son 24 saatte, yolu kapalı olan köylerden 5 hastanın karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler