Doğu Karadenizli makineciler Fas'ta!

Doğu Karadenizli makine imalatçıları Fas’ta yeni pazarlar arıyor.

Doğu Karadenizli makineciler Fas'ta!

Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği koordinasyonunda yürütülmekte olan “Doğu Karadeniz Bölgesi Makine İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracat Kapasitesinin Arttırılması” projesi kapsamında bölgenin önde gelen makine üreticisi firmaları Fas’ta yeni pazarlar arıyor. 

Konuyla ilgili bilgiler veren DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Siyasi istikrarının yanı sıra stratejik coğrafi konumu sebebiyle diğer Afrika ülkelerine açılan kapı olma özelliği taşıyan Fas bölgesel bir merkez olarak değerlendirilen bir ülkedir. Bu nedenle Fas üzerinden diğer Afrika ülkelerine ürünlerin satılma ihtimali olması nedeniyle de FAS pazarı başta makine sektörü olmak üzere bir çok sektörde büyük avantaj ve elveriş olanakları sunmaktadır. Ayrıca zenginleşen ekonomi ve buna bağlı tüketim malları talebinin karşılanmasında, ülke içi üretimin, teknoloji ve miktar olarak yetersiz kalması, alt yapı yatırımlarına son zamanlarda oldukça hız verilmesi ve de çalışma ve yabancı sermaye mevzuatlarının uluslararası standartlar açısından yeterince liberal olması Fas’ın ticarette potansiyel arz eden ve yükselen bir pazar olarak ön plana çıkarmaktadır. Diğer taraftan, Fas pazarında ülkemiz malları imajının ‘kaliteli ve iyi’ olması, nakliye sürelerinde ve imkânlarında yaşanan olumlu gelişmeler, vize uygulamasının bulunmaması ve uçuş kolaylıklarının iş adamlarımıza serbest seyahat imkânı sunması, kültürel benzerlik, tarihi bağlar, özellikle aynı dinden oluşumuz, ülkemiz insanına duyulan genel sempati, zenginleşen ekonomi ve buna bağlı oluşan talebin karşılanmasında ülke içi üretimin ve teknolojinin yetersiz kalması gibi avantajları bulunmaktadır” dedi.

Öte yandan Fas’a düzenlenen ticari ziyarete bölge makine sektörünü temsilen 8 firmadan 12 temsilci katılırken, ikili görüşmelere 41 Faslı işadamı katılarak anlaşmalar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler