Doğu Karadeniz'de gizli servis elemanları mı var?

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz bölgesi bir çok terör örgütünün hedefinde yer alırken yeni bir sorun daha ortaya çıktı. Yabancı devletlerin gizli servis elemanlarının bölgede keşif yaptığı ortaya çıktı. Bu keşifler sırasında ise bazılarının HDP ve ayr

Doğu Karadeniz'de gizli servis elemanları mı var?

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz bölgesi bir çok terör örgütünün hedefinde yer alırken yeni bir sorun daha ortaya çıktı. Yabancı devletlerin gizli servis elemanlarının bölgede keşif yaptığı ortaya çıktı. Bu keşifler sırasında ise bazılarının HDP ve ayrılıkçı Kürt gurupların propagandasını yaptığı öne sürüldü.

Bu durum ilk olarak Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde ortaya çıktı. İki Alman vatandaşı HDP’ye oy istedikleri gerekçesi ile ilçe sakinleri tarafından tartaklanmıştı. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; W.L. İle D.W isimli iki Alman turist İstanbul Atatürk Havalimanından Türkiye’ye giriş yaptıktan 5 gün sonra turizm amaçlı Trabzon’a geldi.

Çarşıbaşı ilçesinde bir kahvehaneye giden Alman turistler burada vatandaşlar ile siyasi olarak sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında W.L, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hakkında olumsuz konuşarak HDP’ye oy istedi. Bu sözler üzerine kahvehanede bulunan bir vatandaş ayağa kalkarak W.L’ye tepki göstererek şamar attı.

W.L. ve arkadaşının Alman Gizli servisi çalışanı olduğunu düşünen Çarşıbaşı sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri giderek Alman vatandaşları ilçe emniyet müdürlüğüne sevk etti. Şahıslar burada kendilerini darp eden Çarşıbaşılılardan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

İki Alman sınır dışı edilmek üzere göç şubeye sevk edilirken şok etkisi yaratacak bir detay ortaya çıktı. Haber61.Net’in İstihbarat birimlerinden edindiği bilgiye göre; Gümüşhane, Giresun, Rize ve Trabzon’da gelen bazı turistlerin HDP propagandası yaptıkları öğrenildi. İstihbarat birimleri bu kişilerin geldikleri ülkelerin gizli servis elemanı ola bileceği yönünde çalışma başlatarak şahısları yakın takibe aldı.

Haber : Şükrü Üçüncü   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem