Doğu Karadeniz'de demokrasi nöbeti sürüyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetleri Doğu Karadeniz'de sürüyor.

Doğu Karadeniz'de demokrasi nöbeti sürüyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Büyükşehir Belediye Kanunu Mehteran Takımı'nın sahne aldığı programda, Abdullah Beyhan tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren alanları dolduran her yaştan insanın, Türk insanının bir ve beraber olduğunu dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Hiçbir zaman bu birlik ve beraberliği dile getirme noktasında yılmayacaklarını ve yorulmayacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Allah yolunda, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e ümmet olma yolunda, vatanımızın birliği ve beraberliği yolunda, şerefimizi ve namusumuzu korumak için hepimiz her zaman can vermeye hazırız. Allah muvaffak eylesin." dedi.

ORDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Ekranlardan olaylara ilişkin görüntüleri izleyen vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri dinledi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaptığı konuşmada, meydanlarda bulunan herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Türk milletinin olağanüstü günler yaşadığını ifade eden Yarılgaç, "O ilk günlerde işin sıcaklığıyla belki anlayamadığımız ama sonrasında da çok büyük bir sıkıntıdan ve badireden geçtiğimizi çok daha iyi anlıyoruz. Kesinlikle bunlardan dersler çıkarmamız lazım.” diye konuştu.

Yarılgaç, 15 Temmuz darbe girişiminin, yaşanan durumun farkına varıp çok üst düzeylerde işler yapmaları noktasında kendilerine yol gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"21. yüzyılda hala darbeye teşebbüs edebilen hainler varsa 40 yıl kadar bu işi hesap etmiş ve 'zamanı geldi.' diye bu yola çıkmışlarsa bizler 40 defa, 400 defa, 4 bin defa düşüneceğiz. Bunlarla ilgili de çok ciddi tedbirler alacağız."

"Demokrasi nöbeti"nde, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da gösteri sunuldu.

GİRESUN

Vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini Giresun’da da protesto etti.

Atatürk Meydanı’nda toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Sivil toplum kuruluşlarının çadır kurarak destek verdikleri protestoya katılan ve darbe girişimcileri aleyhine slogan atan vatandaşlara zaman zaman çay ikramı yapıldı.

RİZE

Rize’de, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemine ilişkin gelişmeleri dev ekrandan takip etti. Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Vatandaşlar, alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, yaptığı konuşmada, Türk milletinin birlik içinde çok başarılı bir dönemi atlatmaya çalıştığını vurgulayarak, kimsenin bu birliği yıkmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Meydanda dalgalanan Türk bayrağının etrafında tekbir getiren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

ARTVİN

FETÖ'nün darbe girişimini Artvin'de vatandaşlar protesto etti.

Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Kocatepe, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının aziz milletin iradesi karşısında büyük hezimete uğradığını söyledi.

Kahramanlık şiirleri seslendiren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de de vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan program, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Görevlilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin seslendirilmesiyle süren nöbette, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlara çeşitli sloganlarla tepki gösterdi.

BAYBURT

Bayburt'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Sinevizyondan, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden kesitleri izleyen vatandaşlara kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Bayburt UMKE ekibi de alanda vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak için sağlık çadırı kurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem