Doğan Yurdakul tahliye edildi

"Oda TV" davasında serbest bırakılan Gazeteci Doğan Yurdakul, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Sevincini yakınlarına sarılarak paylaşan Yurdakul, "Benimki yarım bir özgürlük, çünkü arkadaşlarım içeride. Gönlümün yarısını içeride bıraktım" dedi.Mahkeme

Doğan Yurdakul tahliye edildi

"Oda TV" davasında serbest bırakılan Gazeteci Doğan Yurdakul, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Sevincini yakınlarına sarılarak paylaşan Yurdakul, "Benimki yarım bir özgürlük, çünkü arkadaşlarım içeride. Gönlümün yarısını içeride bıraktım" dedi.
Mahkemenin tahliye kararının ardından işlemleri tamamlanan Gazeteci Doğan Yurdakul, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

 Bu akşam 21.00 sıralarında kendisini bekleyen yakınları ve avukatı Celal Ülgen ile birlikte cezaevinden ayrılan Yurdakul, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yurdakul, "Benimki yarım bir özgürlük çünkü arkadaşlarım içeride. Gönlümün yarısını içeride bıraktım ve hepsinin size selamını getirdim. Ben Ahmet Şık ve Nedim Şener'le beraber aynı koğuşta kalıyordum. İkisinin de herkese çok selamı var. 

Alt koğuşumuzda Yalçın Küçük, Coşkun Musluk, Said Çakır hepsinin herkese selamı var. Hepinize çok teşekkür ederim buraya geldiğiniz için" diye konuştu.
Mahkemenin verdiği kararı televizyonda geçen son dakikalardan öğrendiğini ifade eden Yurdakul, "Avukatlarım dün bana söylediler bir umut olduğunu. Tabii içeride umutlanmak iyi bir şey değil. Akşam haberlerinde alt yazıda gördük ve Nedim bana haber verdi" ifadelerini kullandı.

Cezaevinde kaldığı bir senenin nasıl geçtiği sorulan Doğan Yurdakul, "Zor geçti tabii. Benim doktorlarım Ankara'da ve genel bir kontrolden geçmem gerektiğini söyledi. Onun için Ankara'ya gideceğim. Ama fırsatı bulmuşken cezaevi hekimi Çetin Bey'e ve Silivri Devlet Hastanesi'ndeki Ali Karagöz'e çok teşekkür ederim, çok ilgilendiler. Biz onların sayesinde ayakta durduk" dedi.

En çok neyi özlediği ve ne yapmak istediği sorulan Yurdakul, yeğenleriyle hasret gidereceğini ve kızıyla telefonda konuşacağını ifade etti. Yurdakul, diğer sanıkların da serbest bırakılmasını temennisinde bulunduktan sonra kendisini bekleyen bir cipe binerek buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem