Doğalgaza zam mı geliyor?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile 'Enerji Sektöründe Ar-Ge' konulu toplantıya katıldı.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda yapılan toplatıda, Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını da cevapladı. Maliye Bakanı Me

Doğalgaza zam mı geliyor?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile 'Enerji Sektöründe Ar-Ge' konulu toplantıya katıldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda yapılan toplatıda, Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını da cevapladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enerji fiyatlarına zam yapılamayacağı yönündeki beyanatının aktarılması üzerine Yıldız, son 1,5 ayda 1,84'ten 1,94 TL'ye çıkan paritenin, maliyetleri yükselttiğini söyledi. Bunun devamlı olmayacağını ümit ettiğini kaydeden Bakan Yıldız, vatandaşalara, sanayiciye, tücarra bu maliyelerin yansıtılmayacağını söyledi.
Yenilenebilir enerji kaynakları ile bu maliyetleri dengelemeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Yıldız, "Şu anda vatandaşımıza, sanayicimize bir maliyet artışı söz konusu değildir. Ama, özellikle bölgedeki siyasi istikararsızlığın hızla giderilmesi, ham petrol fiyatları açısından doğru olacaktır." diye konuştu.


Rakamların çok açık olduğunu ve 1 yıl içinde, böyle devam ederse, enerji maliyetinin 3 milyar dolar arttacağına dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti: "Merkez Bankası'nın dövize müdahalesi konusu, enerji sektörünün en fazla beklediği alanlardan bir tanesiydi. Biz, uzun vadeli olmayacağını söyleyebiliriz. Özellikle sanayi odalarımızın ve başkanımızın başını çektiği projelerde ciddi bir yatırım var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler