D.Karadeniz'den Rusya'ya çıkarma!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) işadamı heyeti ile Rusya’nın Kuzey Kafkasya Bölgesi’ne çıkarma yapmaya hazırlanıyor.    Konuyla ilgili bilgi veren DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden karayolu ile 8-10 s

D.Karadeniz'den Rusya'ya çıkarma!
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) işadamı heyeti ile Rusya’nın Kuzey Kafkasya Bölgesi’ne çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden karayolu ile 8-10 saat gibi kısa bir sürede ulaşma imkânı olan Rusya Federasyonu’nun Kuzey Kafkasya Bölgesi’nin bugüne kadar bölge iş adamlarınca yeterince değerlendirilememiş bir pazar olduğunu hatırlattı.
 
Gürdoğan “Geçtiğimiz yıllarda bu bölgeye Gürcistan üzerinden karayolu ile ulaşımı sağlayan Kazbegi-Verhni-Lars kapısının açılması ile kısmı bir ticari hareketlilik başlamasına rağmen, önemli bir pazar olan Rusya Federasyonu’nun Kuzey Kafkasya Bölgesi, ihracatçılarımız tarafından yeterince keşfedilmediğini görmekteyiz.
 
Birliğimizce yapılan yoğun girişimler sonucu açılan bu kapıdan 8-10 saatte Rusya Federasyonu’na ulaşılabilmesi, ayrıca bu Bölgeye haftanın belli günlerinde düzenli olarak Trabzon’dan otobüs seferlerinin düzenlenmesinin sunmuş olduğu fırsatların Bölge ihracatçılarımız tarafından en etkin bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla DKİB olarak önümüzdeki dönemde bu bölgeye yoğun heyet programlarının düzenlemesi kararını aldık.
 
İhracatçılarımızın bu pazarda etkin olmalarını sağlamak amacıyla, 9-13 Kasım 2015 tarihlerinde bölgemiz iş adamlarından oluşacak bir heyetle birlikte İnşaat -Yapı Malzemeleri ve Tüketim Mamulleri sektörlerinde Rusya Federasyonu’nun Kuzey Osetya Cumhuriyeti ve Çeçenistan Cumhuriyetlerine yönelik ticaret heyeti programı düzenlenecektir.
 
Vladikavkaz ve Grozni kentlerinde düzenlenecek olan ticaret heyeti programı kapsamında Rusya Federasyonu’nun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesindeki tüm Cumhuriyet ve kentlerindeki iş adamları düzenlenecek olan foruma katılarak iş adamlarımız ile görüşme imkânı bulacaktır. Bundan dolayı, Bölge işadamı ve ihracatçılarımızı Rusya’nın Kuzey Kafkasya Bölgesi pazarını değerlendirmek üzere 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenleyecek olduğumuz heyete katılmaya davet ediyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler