D.Karadeniz ihracatçıları Rusya krizi için bakanlıkta

Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı nedeniyle Rusya Federasyonu'nun Türk ürünlerini gümrüklerde bekletmesi ve 24 Kasım 2015 tarihinden sonra bu ülkeye yapılan sevkiyatlarda Rus tarafının kasıtlı tutumları nedeniyle sektörün yaşamış olduğu mağduriye

D.Karadeniz ihracatçıları Rusya krizi için bakanlıkta
Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı nedeniyle Rusya Federasyonu'nun Türk ürünlerini gümrüklerde bekletmesi ve 24 Kasım 2015 tarihinden sonra bu ülkeye yapılan sevkiyatlarda Rus tarafının kasıtlı tutumları nedeniyle sektörün yaşamış olduğu mağduriyetler, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş başkanlığında sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımı ile bakanlıkta yapılan toplantıda masaya yatırıldı. 
 
Yapılan toplantıda sorunun başlangıcından günümüze kadar yaşanan sorunlar ile bundan sonraki süreçlerde yaşanması muhtemel sorunlar sektör temsilcileri tarafından Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a aktarıldı.
 
Konuyla ilgili bilgiler veren Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan “Sayın Bakanımızın başından itibaren sektöre verdikleri moral ve destekler ihracatçımız tarafından büyük takdirle karşılanmış ve doğan zararların karşılanması noktasında da verilecek olan destekler ihracatçımıza nefes aldıracak olması büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Rusya makamlarının kasıtlı olarak ürünleri Rus gümrüklerinde bekleterek çürütmesi ve iade etmesi sonucu doğan zararların devletimiz tarafından karşılanacak olması sektöre önemli katkı sağlayacaktır. Bunun yanında, yaş meyve sebze sektörümüzün Rusya Federasyonu dışında diğer alternatif pazarlara yönelmesi konusunda Ekonomi Bakanlığımızca da verilecek destek ve yapılacak çalışmalar da sektör temsilcisi ihracatçılarımızın endişelerini ortadan kaldırmıştır” dedi.
 
20151210aw600545_01.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem