Dizide Trabzon hatası

Bir televizyon kanalında dün akşam yayınlanan final bölümü ile sona eren Yaprak Dökümü dizisinde, Trabzon'u ilgilendiren çok ciddi bir hata yapıldı. Senaristler, dizinin finalinde Ali Rıza Bey'in ailesini İstanbul'dan Trabzon'a trenle gönderdi. Oysa ne ro

Dizide Trabzon hatası

Bir televizyon kanalında dün akşam yayınlanan final bölümü ile sona eren Yaprak Dökümü dizisinde, Trabzon'u ilgilendiren çok ciddi bir hata yapıldı. Senaristler, dizinin finalinde Ali Rıza Bey'in ailesini İstanbul'dan Trabzon'a trenle gönderdi.

Oysa ne romanın orijinalinin yazıldığı dönemde ne de dizinin çekildiği günlerde Trabzon'a tren yolu hiç olmadı. Yaprak Dökümü'nün senaristleri, senaryonun başlangıcında da Ali Rıza Bey ile ailesini Trabzon'dan İstanbul'a trenle getirdikleri anlaşılırken, senaristlerin bu hatasını Trabzon'a tren yolu olmadığını bilenler tarafından gülerek karşılanırken bilmeyenler de Trabzon'a ne zaman tren yolu yapıldığını araştırmaya başladı. Ayrıca dizinin daha önceki bölümlerde de Hayriye Hanım sözde Trabzon’a geliyordu, ancak İstanbul’da bir Trabzon oluşturuldu.

Öte yandan dizideki bu sahne Trabzon erzincan demiryolu platformu üyelerini memnun etti. Platform üyesi Muzaffer Ermiş bu gün Platformun Cephanelik restoranda yaptığı toplantıda konuyu gündeme taşıyarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ermiş 'Yaprak Dökümü "adlı Tv dizisinde ailenin Trabzon'a tren yolu ile geldiğini belirterek "Biz Trabzon'un dünyayla entegrasyonun sağlanması için tren yolunun olmazsa olmaz olduğunu söylüyoruz. 'Yaprak Dökümü' dizisi bizim gerçekleştirmeyi planladığımız bu olguyu senaryo olarak hayata geçirdi. Belkide dizinin senaristlerine biri ilham verdi. Umarım bu demiryolu yapılır. Dizide böyle bir sahnenin yer alması bizi memnun ettiBunun gerçekleşmesi bizim en büyük hayalimiz bunun için  varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız."dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler