Diyarbakır'da TC'siz sunum!

Her yıl farklı kentlerde, bünyesindeki müfettişlerin katılımıyla ‘Mesleki Değerlendirme Toplantısı’ düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, bu yıl hükümetin yürüttüğü çözüm sürecinden de ilham alarak Mardin ve Diyarbakır’ı seçti. 2

Diyarbakır'da TC'siz sunum!

Her yıl farklı kentlerde, bünyesindeki müfettişlerin katılımıyla ‘Mesleki Değerlendirme Toplantısı’ düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, bu yıl hükümetin yürüttüğü çözüm sürecinden de ilham alarak Mardin ve Diyarbakır’ı seçti. 2 kentte 5 gün süren programın Mardin ayağında, 28 Kasım Perşembe günü antik kalıntılar gezilerek, tarihi bir sarnıçta yaklaşık 1 saat süren bir program gerçekleşti.

Burada sarnıcın üzerine projektörle Bakanlığın logosu ve adının yazıldığı bir görüntü verildi. Ancak görüntüdeki ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ yazısının önündeki T.C. ifadesi yer almadı. Bunun üzerine köyün ileri gelenlerinden 2 yaşlı vatandaş yarım saate yakın Kürtçe taşlama (alaylı halk şiiri) yaptı. Şaşkınlık yaşayan katılımcıların çoğu, tercüme yapılmadığı için diyalogları anlayamadı. Konuyla ilgili olarak Hürriyet’in ulaştığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ise yardımcısından bilgi alarak yanıt verdi. Keser yardımcısına, “Bizim Kültür Bakanlığı yazısında T.C. yok mu?” sorusunu yöneltti ve yardımcısından, “İlk sunumda yoktu. Bir sonrakinde vardı” yanıtı aldı. Keser, daha sonra şunları söyledi: “İnanın öyle bir şey hatırlamıyorum, benim bildiğim T.C. vardı. Önceki sunum esas alınmış. Birinde var, diğerinde yok gibi bir şey. Orada bir kastı mahsus asla olamaz. Ben fark etmedim, buna bir bakayım. Bir maddi hata olmalı. Başkan Yardımcım organizasyonu bizzat yürütüyor. Ben fark ettim diyor. Onu düzeltecektik.”      

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem