Diyarbakır'da sokaklar savaş alanı

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) tarafından cezaevindeki tutukluların açlık grevine destek için sokağa çıkma çağrısı üzerine izinsiz gösteri yapan göstericiler ile polis arasındaki olaylar yer yer devam ediyor.Diyarbakır E Tipi Cezaevi çevresinde başlayan

Diyarbakır'da sokaklar savaş alanı

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) tarafından cezaevindeki tutukluların açlık grevine destek için sokağa çıkma çağrısı üzerine izinsiz gösteri yapan göstericiler ile polis arasındaki olaylar yer yer devam ediyor.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi çevresinde başlayan ve kısa sürede il geneline yayılan olaylarda yüzleri maskeli gruplar tarafından yollara barikatlar kurularak ateş yakıldı. Polisin dağılın uyarısına taş, molotof kokteylli ve ses bombası ile yanıt veren göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.
 
Bağlar ilçesi E Tipi Cezaevi çevresindeki cadde ve sokaklar başta olmak üzere Sento, Emek ve Barış Caddesi, Bağlar Dörtyol, Sur ilçesinde Melikahmet Caddesi ve ara sokaklarında toplanan göstericiler polise taş,molotof kokteylli ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis ekipleri de TOMA ve zırhlı araçlarla göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.
 
Yollarda barikatlar kurup cadde ve sokakları trafiğe kapatan göstericiler çöp bidonlarını da caddelere boşalttı. Göstericiler bazı bölgelerde bulunan alışveriş merkezlerine de saldırarak işyerlerine zarar verdi. Zırhlı polis ekipleri göstericilere müdahale ederken, özel oluşturulan yaya ekipler ise göstericileri göz altına almak için yoğun çaba gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren 51 göstericinin göz altına alındığı belirtildi.
 
ASKERİ LOJMAN VE KIŞLALARA TAŞLI SALDIRI
 
Öte yandan Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde toplanan yüzleri kapalı göstericiler Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü ve askeri lojmanlarına taşlarla saldırdı. Askeri yetkililerin polise bilgi vermesi üzerine bölgeye giden ekipler, göstericileri dağıttı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem