Diyarbakır'da kaç karakol kapatıldı?

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi bölgede karakolları gündeme getirdi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi 9 kişinin de yaralanması bölgede

Diyarbakır'da kaç karakol kapatıldı?
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi bölgede karakolları gündeme getirdi.
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi 9 kişinin de yaralanması bölgede karakolları gündeme getirdi. 
 
Resmi verilere göre terör örgütü sempatizanlarının sürekli yeni karakolların inşa edildiği propagandasının aksine Diyarbakır'da son 5 yılda 9 karakol kapatıldı. Diyarbakır ve ilçelerinde 2008 yılına kadar 59 olan jandarma karakolu sayısı 50'ye indirildi.
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyünde jandarma karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen yürüyüşte 1 kişinin ölmesi 9 kişinin yaralanması olayından sonra karakolların durumu gündeme geldi. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen medya organlarının 'çözüm sürecinde karakol yapımına hız verildi' şeklinde bilgi ve haberler resmi rakamlarla çelişiyor. Alınan bilgiye göre, bölge genelinde onlarca karakol kapatılırken bazı mevcut karakollar daha dayanıklı hale getiriliyor. Bunun için mevcut karakolların yerine 'kalekol' denilen saldırılara karşı daha dayanıklı hale getiriliyor.
 
Bölge genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da bazı karakollar kapatıldı. Resmi verilere göre; Diyarbakır'da son 5 yılda 9 karakol kapatıldı. Diyarbakır ve ilçelerinde 2008 yılına kadar 59 olan jandarma karakolu sayısı 50'ye indirildi. Bu karakollardan 15 için yenilenme kararı alındı. 2008 yılından bugüne kadar 6 karakolun yenilenmesi için ihale süreci tamamlandı. 9'unun ihale sürecinin devam ettiği öğrenildi. Lice'de olayların yaşandığı karakolun da yenilenmesine karar verilen karakollardan biri olduğu öğrenildi. Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesindeki Koklupınar Jandarma Karakolu, Silvan ilçesindeki Başnik Jandarma Karakolu kapatılan karakollar arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler