Diyarbakır'da dev kenevir operasyonu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice, Kocaköye ve Hazro'da gerçekleştirilen operasyonda 300 ton kubar esrar maddesine eş değer 6 milyon kök Hint keneviri bitkisinin imha edildiğini açıkladı. Operasyonlarda dağ ve tepelerin zirvelerine ekili binlerce k

Diyarbakır'da dev kenevir operasyonu
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice, Kocaköye ve Hazro'da gerçekleştirilen operasyonda 300 ton kubar esrar maddesine eş değer 6 milyon kök Hint keneviri bitkisinin imha edildiğini açıkladı.
 
Operasyonlarda dağ ve tepelerin zirvelerine ekili binlerce kök Hint keneveri imha edildi. Zehir tacirlerinin oldukça fazla su isteyen Hint kenevirleri için su motorları kurduğu, kilometrelerce uzunluktaki su borularıyla uyuşturucu maddeleri suladığı öğrenildi.
 
Diyarbakır Emniyeti ve Jandarma Bölge Komutanlığı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Sabah saat 04:00 sularında şafak operasyonu için düğmeye basan emniyet güçleri, bin personelin katılımıyla gerçekleştirdiği operasyonda Lice, Hazro ve Kocaköy üçgeninde esrar tarlalarına girildi. Diyarbakır C.Başsavcılığınca başlatılan operasyona Diyarbakır Jandarma özel Harekat Taburu, Lice Jandarma Komando Alayı, Silvan Jandarma Komando Alayı, Dicle Jandarma Komando Tabur Komutanlığı, Kocaköy Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, Hani Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, Mardin İl JandarmaKomutanlığı ekipleri, GKK operasyon timleri ve İl Emniyet Müdürlüğü (PÖH ve KOM) ekipleri olmak üzere toplam 51 tim kuvvet katıldı.
 
Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığınca 1 Adet Skorsky helikopter, 1 adet taarruz helikopter kolu, 12 adet kirpi ve 17 adet kobra tipi zırhlı araçlar ile destek sağlandı. İnsansız Hava Araçlarıyla da destek sağlandı. Operasyonda bin 10 personel görev aldı. Meşebağları ve Sarıerik köylerine giren emniyet güçleri binlerce kök hint kenevirini imha etti. Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri ise Boyunlu ve Gözabaşı Köylerine girdi. Jandarma ekipleri de buradaki binlerce kök hint kenevirini imha etti.
 
Emniyet güçleri Meşebağları köyündeki operasyonda ilginç bir olayla karşılaştı. Dağ başında hint keneviri tespit eden polis, buradaki uyuşturucu maddelerini imha etmek için çıktığında binlerce kök hint keneviriyle karşılaştı. Arama, tarama faaliyeti yapan emniyet güçleri, dağ başında yaklaşık 15 dönümlük Hint keneviri tarlasını keşfetti. Bu keşfin ardından yapılan anonslar sonrasında güvenlik güçleri bu noktaya geçti. Çalışma sonrasında binlerce kök hin keneviri ekildiği yerde imha edildi.
 
Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Hint kenevirlerinin normal şartlarda düzlük ve sulak alanlarda yetiştirildiği ancak Meşabağlar köyündeki üretiminin ise tespit edilmesinin oldukça güç olduğu ifade edildi. Dağ başlarında keşfedilen hint kenevirlerinin büyüyebilmesi için suya çok ihtiyaç olduğu, bunun için zehir tacirlerinin kilometrelerce uzunluktaki su borularıyla zirveye su pompaladıkları öğrenildi. Dağ başında imha edilen Hint kenevirlerinin şimdiye kadar imha edilenlerden daha kaliteli olduğu öğrenildi. Ayrıca hint kenevirinin ekiliği olduğu dağa çıkabilmek için herhangi bir yol bulunmadığı, yürüyerek 1 saatle çıkılabildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem