Diyarbakır'da bombacı çocuklar yakalandı

    Amaçları ne demokratik haklar ne de özgürlük çağrısı. Onların amacı eylemleri provoke etmek ve kaos yaratmak. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekât ekipleri, bir eylem öncesi bomba hazırlayan 5 çocuğu kayıt altına aldı. 2'Sİ ETRAFI GÖZETL

Diyarbakır'da bombacı çocuklar yakalandı

    Amaçları ne demokratik haklar ne de özgürlük çağrısı. Onların amacı eylemleri provoke etmek ve kaos yaratmak. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekât ekipleri, bir eylem öncesi bomba hazırlayan 5 çocuğu kayıt altına aldı.

 

2'Sİ ETRAFI GÖZETLEDİ 3'Ü İŞE KOYULDU

Hepsi de çocuktu. 2'si etrafı gözetlerken 3'ü işe koyuldu. O sırada polis kamerası kayıttaydı. Emniyet Diyarbakır'daki bir yürüyüşün öncesi , "yürüyüşe katılacaklar provoke edilecek" istihbaratı aldı. O ihbarda, "güvenlik kuvvetlerine, ekip otolarına, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ait işyerlerine yönelik el yapısı parça ve basınç etkili bombalı, havai fişekli ve el yapısı yangın çıkarıcı bomba atılabilir" denilmişti. Güvenlik önlemleri artırıldı.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Yürüyüş öncesi kameralara 5 çocuk takıldı. Örgüt ön saflara yine çocukları sürmüştü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri 5 çocuğu Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde basınç etkili boru tipi bomba ile molotof kokteyli hazırlarken kayıt altına aldı. Polisi fark ettiler. Belki de birçok cana mâl olacak malzemelerini bırakıp kaçtılar. Fazla vakit geçmeden yakalandılar.

ÖYLE ŞEYLER ELE GEÇİRİLDİ Kİ...

Hazırlık yaptıkları yerde yapılan aramada, basınçlı patlama etkisi yaratan 5 demir profil parçası, molotof kokteyli yapımında kullanılan 5 litre benzin, çok sayıda maytap fitili, ve patlayıcı hammaddesi ele geçirildi.

O DA BOMBA HAZIRLAYANLARIN ARASINDAYDI

10 Eylül 2013 günü BDP il binası önünde "anadil yürüyüşü" yapılmış. Emniyet güçleri ile göstericiler arasında gerilim yaşanmıştı. Eylemde megafonla "polisler çekilin buradan, bu size son uyarımız yoksa müdahale edeceğiz" anonsu yapan kişi de bomba hazırlayanlar arasındaydı. Yakalanların 4'ü tutuklandı, 1'i ise şahıs serbest bırakıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler