Diyarbakır Valiliği'nden Lice açıklaması

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Lice’de 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayın uyuşturucu ekiminden büyük rant sağlayan şahıslar tarafından organize edilebileceğine işaret edildi. Açıklamada, “Ayrıca, yaşanan bu elim olay ile ilgili ç

Diyarbakır Valiliği'nden Lice açıklaması
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Lice’de 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayın uyuşturucu ekiminden büyük rant sağlayan şahıslar tarafından organize edilebileceğine işaret edildi.
 
Açıklamada, “Ayrıca, yaşanan bu elim olay ile ilgili çok yönlü çalışmalarımız en ciddi kararlılıkla devam etmekte olup çözüm sürecini bozmak isteyen uyuşturucu baronlarının ve ona yardımcı olan terör örgütü mensuplarının faaliyetleri her yönüyle incelenmektedir. Kimse tahriklere kapılmasın.” denildi.
 
Açıklamada, 28 Haziran saat 15.00 sıralarında Lice ilçesi Kayacık bucağında tadilat çalışmaları yapılan Kayacık Jandarma Karakolu'nun inşaat çalışmalarını durdurmak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldığı, akabinde karakola yönelik fiili saldırıda bulunulduğu ifade edildi. Kayacık Karakolu'nda görevli askerler tarafından bahse konu grubun karakola davet edildiği belirtilen açıklamada, diyalog yolu kullanılmaya çalışıldığı ancak bahse konu grup içinden karakola, askere ve inşaat alanına yönelik taş, el yapımı patlayıcı madde ve molotof bombası atıldığı kaydedildi.
 
Saldırı sonrasında inşaat işçilerinin kullandığı çadırların yandığı ve nöbet kulübesinde görev yapan olan askere yönelik molotoflu saldırıda bulunulduğu dile getirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Yapılan tüm uyanlara rağmen bahse konu grubun dağılmamaları üzerine gazlı müdahalede bulunmuş, grup içerisinde karakola doğru ateş edilmesi üzerine güvenlik güçlerince havaya uyarı ateşi açılarak grubun dağılmaları istemiş ancak, bahse konu grup dağılmamakta ısrar ederek karakolun içine girmeye çalışmıştır. Devam eden olaylar sırasında gösterici grup içerisinden kimliği tespit edilmeye çalışılan şahıslar tarafından Kayacık Jandarma Karakola ateş edilmiştir. Yaşanan kaygı verici olaylar sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımızda çeşitli yerlerinden yaralanmış ve sevk edildikleri hastanelerde tedavi altına alınmıştır.”
 
Açıklamada halkı provoke ederek Kayacık Jandarma Karakolu'na saldırılmasına neden olan, bunu önceden organize eden faillerinin tespitine yönelik kolluk kuvvetleri, adli ve idari mercilerimiz tarafından çok yönlü takibat yapıldığı ifade edildi.
 
Karakola yapılan saldırının Lice bölgesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarından kaynakladığına işaret edilen açıklamada, “Güvenlik güçlerince bölgede son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek, huzur ve asayişin temini için bundan sonra bölgede yapılacak benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için söz konusu saldırı eylemini planladığı, bahse konu uyuşturucu faaliyetlerinden büyük menfaatler sağlayan grupların, çözüm sürecinin başlamasıyla elde ettikleri gelirlerin kaybedileceği korkusuyla süreci sabote etmek maksadıyla böyle bir girişimde bulundukları değerlendirilmektedir.
 
Tüm halkımıza bu suç şebekelerine zehir tacirlerine fırsat vermemelerini bu oyuna gelmemelerini ülkemizde oluşan huzur ortamını bozmak isteyenlerin tahriklerine kapılmamalarını, sağduyulu hareket etmelerini temenni ediyorum. Ayrıca, yaşanan bu elim olay ile ilgili çok yönlü çalışmalarımız en ciddi kararlılıkla devam etmekte olup çözüm sürecini bozmak isteyen uyuşturucu baronlarının ve ona yardımcı olan terör örgütü mensuplarının faaliyetleri her yönüyle incelenmektedir. Kimse tahriklere kapılmasın.” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler