Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polislerin naaşları, memleketlerine uğurlandı. Şehitler için yapılan törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki başbakan yardımcıları ve bakanlar da katıldı. Diyarbakır'ın mer

Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polislerin naaşları, memleketlerine uğurlandı. Şehitler için yapılan törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki başbakan yardımcıları ve bakanlar da katıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polis memurları Alper Zor, Nejdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz için cenaze töreni düzenlendi. 8. Ana Jet Üs Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin cenazelerinin Diyarbakır Asker Hastanesi'nden alınıp, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirilmesi ile başlayan törende, şehitler için dua edildi.

Törenin ardından, şehitler Alper Zor, Nejdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul ve Mustafa Yiğitalp'in naaşı Ankara'ya, Serkan Talan'ın naaşı Hatay'a, Mustafa Karakaya'nın naaşı Erzurum'a, İlyas Kaygusuz'un naaşı ise Bursa'ya gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler