Diyarbakır operasyonunda 22 kişi tutuklandı

Diyarbakır polisi tarafından helikopter destekli yapılan çete operasyonunda gözaltına alınan 37 kişiden 22'si tutuklandı.Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğ

Diyarbakır operasyonunda 22 kişi tutuklandı

Diyarbakır polisi tarafından helikopter destekli yapılan çete operasyonunda gözaltına alınan 37 kişiden 22'si tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından toplum üzerinde korku ve panik ortamı oluşturan 'Çıkar amaçlı suç örgütüne' karşı operasyon yapıldı. İlk olarak 2011 yılı Ağustos ayında yürütülen operasyon kapsamında; Cemal Öken isimli şahsın liderliğinde kurulan suç örgütüne yönelik "Ökçe" kod adıyla operasyon düzenlendi. 
 
Düzenlenen operasyonda Rifai Burak ve Şaban Ayazgün isimli şahısları tasarlayarak öldürme olayı, 8 tehdit olayı, 1 ateşli silahla yaralama olayı, 1 silahlı eylem hazırlığı olayı, 3 silahlı eylem, 3 yağma olayı, 2 hürriyetten yoksun bırakma olayı, 11 uyuşturucu madde sevkiyatı olayı, 2 ihaleye fesat karıştırma olayı, 3 gümrük kaçağı telefon yakalanması olayı, 4 sahte kimlik olaylarına karıştıkları tespit edilmiş bu olaylarla ilgili olarak 2011 yılında yapılan çalışmalarda 26 kişi tutuklandı. 2011 yılında yapılan operasyonun devamı olarak alınan istihbarat ve elde edilen bilgiler ışığında geçtiğimiz gün helikopter ve özel harekat polisi desteği ile yeni bir operasyon daha düzenlendi. Operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinden 2 kişi emniyette alınan ifadelerin ardından serbest bırakılırken, 8 kişiye adli kontrol kararı alırken, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 27 kişiden 22'si tutuklandı. 2011 yılından başlayan operasyon kapsamında toplam 48 kişi tutuklanırken, şüpheli şahısların ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 10 adet silah, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 50 adet ses gaz fişeği, 12 adet şarjör, 165 adet dolu fişek, 9 adet orijinal, 4 adet fotokopi toplam 13 adet tapu, 606 kilo 417 gram esrar maddesi, 125 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler