Diyarbakır karıştı: 2’si gazeteci 3 yaralı

Diyarbakır'da DTK, DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ'in çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde bir araya gelen grup, sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek amacıyla Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak polis, grubun ilçeye yürümesine izin ve

Diyarbakır karıştı: 2’si gazeteci 3 yaralı

Diyarbakır'da DTK, DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ'in çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde bir araya gelen grup, sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek amacıyla Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak polis, grubun ilçeye yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup burada açıklama yaptıktan sonra Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Polis, uyarılarına rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Grup içerisinde bulunan bazı şahıslar ise polise taş ve ses bombalarıyla saldırdı. Çıkan olaylarda 2'si gazeteci, 3 kişi hafif bir şekilde yaralandı.

Olaylar sürerken, oğlu ile birlikte yoldan geçen bir baba çocuğunu tazyikli sudan korumak için kendisini siper etti. Ekinciler Caddesi esnafı ise kepenklerini kapattı.

Kentin bazı bölgelerinde olaylar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem