Diyanet'ten 'çocuk gelin' kararı

Son olarak 13 yaşında anne olup, 14 yaşında yaşamını yitiren Kader Erten ile gündeme gelen “çocuk gelin” konusuna Diyanet’ten önemli bir açıklama geldi.Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, İslam’a göre evlenecek eşlerde reşit olma şartı arandığın

Diyanet'ten 'çocuk gelin' kararı

Son olarak 13 yaşında anne olup, 14 yaşında yaşamını yitiren Kader Erten ile gündeme gelen “çocuk gelin” konusuna Diyanet’ten önemli bir açıklama geldi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, İslam’a göre evlenecek eşlerde reşit olma şartı arandığını belirterek Hürriyet’e şunları söyledi:

"İSLAM TASVİP ETMEZ"

“Dinimiz böyle bir olayı tasvip etmez. Evlenecek kişiler, mutlaka evlilik yükünün altından kalkabilecek yaşta olmalılar. Çocukların sırtına böyle bir yük yüklenmemeli. Çünkü sorumluluklarını tam anlamıyla idrak edecek durumda değiller.

Bu halde evlenirlerse evlilik hayatlarını başarılı bir biçimde sürdüremezler. Evlilik yaşı hukuk literatüründe 18 olarak belirlenmiştir. Bu yaş altındaki evlilikler İslami hukuka göre geçerli olsa da tasvip edilmiyor. Aslında Türkiye’nin örf ve adetlerinde de ‘çocuk gelin’ kavramı kabul görmez.

Bu konuda toplumun mutlaka bilinçlendirilmesi gerekiyor. Dinin tasvip etmediği bir şeyi günahtır. Konuyu Din İşleri Yüksek Kurulunda da görüştük. Böyle bir evliliğin doğru olmayacağı yönünde görüş birliği oluşturuldu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem