Diyanet'ten bir ilk! Özgecan'ın babasına...

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ilk defa verilecek Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik ödüllerine 6 kişinin alacağını açıkladı.Bu kişiler arasında Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan da bulunuyor.Aslan, kızının ölümünden

Diyanet'ten bir ilk! Özgecan'ın babasına...
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ilk defa verilecek Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik ödüllerine 6 kişinin alacağını açıkladı.

Bu kişiler arasında Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan da bulunuyor.

Aslan, kızının ölümünden sonra topluma verdiği mesajlar nedeniyle ödüle layık görüldü.
 
screen-shot-2015-03-11-at-11.24.29-am.png

BU SÖZLERLE TÜRKİYE'YE DERS VERMİŞTİ!

Türkiye Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın vakur, metanetli halini konuşuyor. Sevgi ve insanlık dersi veren acılı baba herkese örnek olmuştu. 

Gazeteler, köşe yazarları Aslan'ın kızının ölümü sonrası yaptığı açıklamaları sayfalarına, köşelerine taşıdı. Cinnet haberlerini okumaktan bunalan toplum onun açıklamalarıyla adeta nefes aldı.

Acılı babanın acısını yüreğine gömen, öfkesini bastıran, intikam çığlıkları atmayan babanın bilgelik içeren konuşması gündeme oturdu. İşte o sözler:

SEVMEKTEN BAŞKA ÇIKAR YOLUMUZ YOK

"Memleketimizin, hatta dünyanın aslında öncelikle barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkârların günahkârı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun. Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. İnsanların barışta iken teslim olması gerekiyor. Savaş çıktıktan sonra bunun bir kıymeti olmayacak. Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak. Savaşırsak, sonunda nefsimiz kazanacak ve analar, babalar ağlayacak, meleklerin kanatları koparılacak, meleklerin çığlıklarını kimse duymayacak...

BU AYETLER BANA GÖRE ÇOK ÖNEMLİ

Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma’un Suresi’nin, Ali İmran Suresi’nin 103. ayetini ve Asr Suresi’ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Bütün dünyada Şahmaran'ın yavruları kol geziyor. Benim meleğimin kanadını kopardılar, yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum. Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım.”

Peki Aslan'ın 'çok önemli' dediği ve okumayı önerdiği ayetler ve surelerin anlamı ne?

ASR SURESİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Asra yemin olsun ki,
2- İnsan mutlaka ziyandadır.
3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

MAUN SURESİ

1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi itip kakar;
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır,
7. Ve hayra da mâni olurlar.

ALİ İMRAN SURESİ 103. AYET

Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler