Diyanet'e tam özerklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılış törenine katıldığı mu 5. Din Şûrası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katüzel kişiliğine kavuşturulması, ilmi ve dini açıdan tam özerk hale getirilmesi istendi.Şûra kararlarında dikkati çeken bazı hususlar ş

Diyanet'e tam özerklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılış törenine katıldığı mu 5. Din Şûrası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katüzel kişiliğine kavuşturulması, ilmi ve dini açıdan tam özerk hale getirilmesi istendi.

Şûra kararlarında dikkati çeken bazı hususlar şöyle:

- İslam’ın düşünce alanında sağladığı kültürel çeşitlilik, mezhepsel zenginlik korunmalı ve geliştirilerek sürdürülmelidir.


- İslâm, bir ideolojiye yahut sosyal mühendislik içeren bir politik projeye indirgenemeyecek kadar yücedir.

- İslâm coğrafyasında çatışmaları durdurmak, barış ve sükûneti sağlamak, Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi gibi platformların kalıcı ve etkin hale gelmesi sağlanmalıdır.
- Bilgiyi dini ve gayr-i dinî diyerek bölmeyen, insani ve toplumsal gerçeklikleri dikkate alan, bilgi ve bilim üreten bir uluslararası üniversite kurulmalıdır.
- İmam-hatip liselerinin ve ilahiyat fakültelerinin müfredatları oluşturulurken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ihtiyaçları ve personel yeterlikleri de dikkate alınmalıdır.
- Diyanet İşleri Başkanlığı’nı daha etkin ve verimli hale getirmek üzere Başkanlığın ilmî ve dinî özerkliğini güvence altına alan ve kamu tüzel kişiliği sağlayan bir düzenleme yapılmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem