Diyanet İşleri de kampuslu olacak

Diyanet İşler Başkanlığı dev bir yerleşke için kolları sıvadı. 2012-2016 Strateji Raporu'nda açıklanan ayrıntılara göre kampus, başkanlık binasının hemen arkasındaki geniş araziye inşa edilecek. Söz konusu araziye, yapımı süren Diyanet Camii'nin yanı sıra

Diyanet İşleri de kampuslu olacak

Diyanet İşler Başkanlığı dev bir yerleşke için kolları sıvadı. 2012-2016 Strateji Raporu'nda açıklanan ayrıntılara göre kampus, başkanlık binasının hemen arkasındaki geniş araziye inşa edilecek. Söz konusu araziye, yapımı süren Diyanet Camii'nin yanı sıra, eğitim merkezi, kreş, kütüphane ve Din İşleri Yüksek Kurulu binası, personel yemekhanesi, Görsel ve Basılı Dini Yayınlar Merkezi, Diyanet Evi, Başkanlık Konukevi, spor merkezi ve görevli lojmanları yapılacak. Yerleşke içerisindeki bazı binaların yapımına başlanırken bazıları için ihale hazırlığının sürdüğü belirtildi.

BAZI YAPILARDAN VAZGEÇİLEBİLİR

Strateji Raporu'nda ayrıca yerleşkenin maketine de yer verildi. Diyanet İşleri yetkilileri yaptıkları açıklamada, maketin, tüm binaların mutlaka yapılacağı anlamına gelmediğini, hem maddi olanaklar hem de çevresel yoğunluk nedeniyle bazı yapılardan vazgeçilebileceğini söylediler.

HİZMET BİNASI 10 YILDA TAMAMLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2001'de kullanmaya başladıkları Eskişehir Yolu'ndaki modern tesislerinde hizmet veriyor. Diyanet Vakfı tarafından 10 yılda tamamlanan hizmet binası, 6 bloktan oluşuyor, 20 bin 712 metrekare kapalı, 16 bin 259 metrekare de açık alanı bulunuyor. Sosyal tesisler için ise 6 bin 754 metrekarelik alan ayrılmış durumda. Yeni yapılar da buraya inşa edilecek. Diyanet, hemen yanındaki 'Protokol Camii' olarak anılan caminin inşaatına daha önce başlamıştı. 15 milyon dolara mal olması beklenen ve aynı anda 15 bin kişinin namaz kılmasına olanak sağlayacak caminin daha çok devlet büyüklerinin cenaze törenlerinde kullanılacağı konuşulmuştu. Diyanet, 2008'de temelini attığı bu camiyi 2012 yazında bitirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler