Disko'da işkenceye müebbet!

Diskoda gördüğü işkencede ölen er Kantar için 2 gardiyanın ağırlaştırılmış müebbeti istendi.KKTC’DE Disko adı verilen Askeri Disiplin Koğuşu’nda gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen er Uğur Kantar’a “neticesi itibariyle ağırlaştırılmış i

Disko'da işkenceye müebbet!

Diskoda gördüğü işkencede ölen er Kantar için 2 gardiyanın ağırlaştırılmış müebbeti istendi.

KKTC’DE Disko adı verilen Askeri Disiplin Koğuşu’nda gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen er Uğur Kantar’a “neticesi itibariyle ağırlaştırılmış işkence” uyguladıkları iddiasıyla iki gardiyan hakkında “ağırlaştırılmış müebbet” istendi. Er Kantar’ın “yalvardığı halde su verilmediği” iddia edilen iddianamede, 19 asker de mağdur olarak yer aldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kantar’ın işkence gördüğü Disiplin Cezaevi’nde gardiyan olarak görev yapan A.A ve F.K’in “neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence” suçundan cezalandırılması istendi. Gardiyan R.T “beş kez kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralamak”, Cezaevi Müdürü A.Ş ise “ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak” ile suçlanıyor. Gardiyanlar S.Ö, Ö.B ve A.Y hakkında da “görevi kötüye kullanma” suçlamasında bulunuldu.

İddianamede Uğur Kantar’ı işkence ile öldüren gardiyanların bu işten kurtulmak için iki sahte tutanak tuttukları da anlatıldı. Sanıklar A.A ile F.K’in 25 Temmuz günü hazırladığı iki adet tutanakta öldürülen eri haksız çıkartmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Kantar’ın bilinci yerinde olmadığı için tutanakları imzalayamadığı ancak gardiyanlar tarafından parmak izinin alındığı da anlaşıldı.

İddianamade gardiyan A.A.’nın yediği dayaktan ötürü baygın yatan er Kantar’a “kalk kalk numara yapma” diye bağırdığı, Kantar’ı doktora sevk etmek yerine güneş altında bir sandalyeye oturttuğu ve baygın erin düşmesi üzerine elleri arkadan kelepçelenerek sandalyeye sabitlendiği belirtildi. Kantar’ın baygın ve elleri arkadan kelepçeli bir şekilde güneşin altında bekletildiği ve Kantar’ın numara yaptığını düşünen gardiyanların üzerine su dökerek ayıltmaya çalıştığı da kaydedildi.

Davanın ilk duruşması 18 Kasım’da, Girne’deki Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem