Dışişleri'nden önemli seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Cezayir’de bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek Türk vatandaşlarına bu ülkedeki güvenlik uygulamalarına mutlak suretle uymaları ve ülke içindeki seyahatlerini yetkililere bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu. Bakanlıktan yapılan du

Dışişleri'nden önemli  seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, Cezayir’de bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek Türk vatandaşlarına bu ülkedeki güvenlik uygulamalarına mutlak suretle uymaları ve ülke içindeki seyahatlerini yetkililere bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu.
 
Bakanlıktan yapılan duyuruda, Cezayir’de yabancıların ülke içinde seyahatlerine ilişkin kısıtlamalar getiren bir gezi rejimi uygulandığı belirtildi. Bu uygulama çerçevesinde, yabancı uyruklu kişilerin başkentin merkezinden 40 kilometre yarıçapındaki bir alan dışına yapmak isteyecekleri her türlü seyahatlerinin bildirim ve izne tabi olduğu ifade edildi. Duyuruda, bu uygulamanın diğer şehirler için de geçerli olduğu vurgulandı.
 
Cezayir Dışişleri Bakanlığı'nın 27 Ekim 2014 tarihli notasıyla ülkede bulunan yabancıların tabi oldukları seyahat rejimini hatırlattığı belirtilen duyuruda, tüm yabancıların bu uygulamaya mutlaka riayet etmelerinin istendiği aktarıldı.
 
Duyuruda, "Cezayir’de bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek tüm vatandaşlarımızın güvenlik uygulamalarına mutlak suretle uymaları ve bu bağlamda şahsi güvenlikleri için ülke içindeki her türlü seyahatlerini zamanlıca Cezayir polisine veya jandarmasına bildirmeleri gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler