Dışişleri’nden Nebil El Arabi’ye tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin dün (4 Ağustos) yaptığı, ülkemizin Irak‘ın kuzeyinde yuvalanan PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlar hakkındaki açıklamasını kınıyor ve

Dışişleri’nden Nebil El Arabi’ye tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin dün (4 Ağustos) yaptığı, ülkemizin Irak‘ın kuzeyinde yuvalanan PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlar hakkındaki açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz" ifadesi kullanıldı. 2003 yılından bu yana Irak makamları ile birlikte PKK/KCK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığının ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak “Üçlü Mekanizma” da dahil olmak üzere çeşitli işbirliği mekanizmaları oluşturulmasına rağmen PKK/KCK’nın Irak’ın kuzeyindeki kampları kapatılmadığı vurgulanarak örgütün bu bölgede mühimmat, patlayıcı madde, lojistik destek ve eleman temini ile eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü ve Türkiye’ye yönelik terör saldırıları gerçekleştirmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Irak Hükümeti’nin topraklarından Türkiye ve vatandaşlarına yönelik PKK/KCK kaynaklı terör saldırılarını önleme imkanının bulunmadığını açıkça ifade ettiği bir ortamda, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarına dayanarak teröre karşı ortaya koyduğu kararlı mücadeleye yönelik bu tavrın anlaşılması mümkün değildir.

Bu yaklaşımı sergileyenleri, terörü değil, terörle mücadeleyi desteklemeye davet ediyoruz. Terör örgütünün, Irak topraklarının bir bölümünde otonom kanton kurulduğuna dair açıklamalarda bulunmasına ses çıkarmayan Arap Ligi Genel Sekreteri’nin ülkemize yönelik bu son beyanının, Arap Ligi içerisinde herhangi bir şekilde istişare edilmediği ve adı geçenin şahsi görüşlerini yansıttığı anlaşılmaktadır. Nitekim, El Arabi’nin bu beyanına Arap Ligi üyelerinden de tepkiler gelmektedir.

Bu hususlar, bugün Bakanlığımıza davet edilen Arap Ligi Ankara Temsilcisi Büyükelçi Muhammed Elfettah Naciri’ye de aktarılmış ve El Arabi’nin ifadelerinin kabul edilemez olduğu vurgulanmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler