Dışişleri’nden İsrail’e jet kınama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail Hükümeti’nin işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da 430 konuttan oluşan yeni bir yasadışı yerleşim inşası kararını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.İsrail’in uluslararası hukuka aykırı tek taraflı eylemlerle fiil

Dışişleri’nden İsrail’e jet kınama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail Hükümeti’nin işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da 430 konuttan oluşan yeni bir yasadışı yerleşim inşası kararını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

İsrail’in uluslararası hukuka aykırı tek taraflı eylemlerle fiili durum yaratmaya yönelik bu kararının, Türkiye ve uluslararası toplum tarafından kabulünün mümkün olmadığı vurgulanarak, "İsrail’in bu adımı, Filistin Devleti’nin son dönemde başlattığı uluslararası alandaki girişimlerinin sonuçlarını dikkate almadığını da göstermektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler