Dışişleri'nden flaş açıklama

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada Kahire'nin Ramses meydanında bulunan Fatih Camii'nde, aralarında bir Türk gazetecinin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik bir grubun güvenlik güçlerince kuşatma altında tutulmasını endişeyle takip ettikleri

Dışişleri'nden flaş açıklama
Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada Kahire'nin Ramses meydanında bulunan Fatih Camii'nde, aralarında bir Türk gazetecinin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik bir grubun güvenlik güçlerince kuşatma altında tutulmasını endişeyle takip ettiklerini duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, Fetih Camii'nde bulunan Türk vatandaşının emniyet içinde salimen camiden ayrılmasının Mısır yönetiminin sorumluluğunda bulunduğunu hatırlattı.
 
Camide bulunan ve Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında durumuyla ilgili uyarıda bulunduğu Metin Turan son olarak saat 14.40 sularında Fetih Camii içinden "Son dakika Cami dışında silah sesleri geliyor ortalık karışıyor Cami önünde Allahu Ekber sesleri" biçiminde bir tweet attı.
 
Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da Fatih Camiinde kuşatma altında tutulan göstericiler hakkında bir açıklama yaptı. Kahire'nin Ramses meydanında bulunan Fatih Camiinde aralarında bir Türk gazetecinin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik bir grubun güvenlik güçlerince kuşatma altında tutulmasının endişeyle takip edildiğini belirten Bakanlık, "İnsan hayatına, kişi onuruna ve kutsal mekanlara saygı gösterilmesi en temel insanî, dinî ve kültürel değerlerden olup, Mısır makamlarının sözkonusu değerlerle bağdaşmayacak eylemlerden kaçınmaları beklenmektedir. Fatih Camiinde bulunan Mısırlı kardeşlerimizin ve vatandaşımızın emniyet içinde salimen camiden ayrılmalarının sağlanması Mısır yönetiminin sorumluluğundadır" dedi.
 
Türkiye'nin Fatih Camii'ndeki kuşatmanın kan dökülmeden ve insan haklarına saygı temelinde biran evvel sonlandırılması çağrısında bulunduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, "Bu konuda uluslararası örgütlerin ve uluslararası toplumun da devreye girmesini bekliyoruz" açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler