Dinlemede Şok iddia

Alman basınında yer alan bir haberde, Alman dış istihbarat teşkilatının (BND) yıllardır NATO partneri Türkiye’yi dinlediği iddia edildi. Alman "Der Spiegel" dergisinin haberine göre, Alman hükümetinin 2009’da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye’n

Dinlemede Şok iddia
Alman basınında yer alan bir haberde, Alman dış istihbarat teşkilatının (BND) yıllardır NATO partneri Türkiye’yi dinlediği iddia edildi.
 
Alman "Der Spiegel" dergisinin haberine göre, Alman hükümetinin 2009’da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye’nin açıklığa kavuşturulacak resmi bir hedef olarak yer aldığı belirtildi. Alman hükümetinin, 4 yılda bir BND’nin ağırlıklı hedeflerini belirlediği ifade edilirken, raporda güncel profilin Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) casusluk faaliyetlerinden dolayı yenilenmediği kaydedildi.
 
KERRY VE CLINTON DA DİNLENDİ
 
Haberde BND’nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de uydu telefonuyla yaptığı en az bir görüşmesinin dinlediği kaydedildi. Görüşmenin, BND’nin Ortadoğu üzerindeki dinleme ağına takıldığı belirtilen haberde ayrıca, bir yıl önce ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile yaptığı bir telefon görüşmesinin dinlendiği öne sürüldü.
 
Der Spiegel’in haberinde Alman istihbarat makamlarının, söz konusu kişilerin doğrudan hedef alınmadığını, tesadüfi şekilde dinlemeye takıldıklarını ifade ettikleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler