Dink'in avukatı: Dalga geçtiler

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, mahkemenin kararını açıklamasından sonra basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.Sert bir açıklama yapan avukat Fethiye Çetin, mahkeme kararını yorumlarken "Bizimle dalga geçtiler" dedi. Çetin, dünün ötekileştirilen

Dink'in avukatı: Dalga geçtiler

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, mahkemenin kararını açıklamasından sonra basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.

Sert bir açıklama yapan avukat Fethiye Çetin, mahkeme kararını yorumlarken "Bizimle dalga geçtiler" dedi. Çetin, dünün ötekileştirilenlerinin bugün iktidar olduğunu ve kendilerini ötekileştirenlerle ittifak kurduklarını iddia etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bilsinler ki bu ittifak geçicidir"

Avukat Fethiye Çetin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Cinayetin üzerinden 5 yıl geçti. Hrant Dink ne derdi bu karar için: “Bizimle dalga geçiyorlar” Dalganın en büyüğünü meğer en sona saklamışlar.

Meğer Hrant Dink bütün planlı eylemlerden değil, 3-5 kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Burada örgüt yokmuş. Bu kadarını beklemiyorduk.

Bu devletin katil, halkını bombalayan, suikastçı gibi sıfatlarla yan yana anılmasından çok rahatsız olanlar, devleti bu sıfatlardan arındırmak için hiçbir çaba sarf etmediler. Buyük bir fırsatı değerlendirmediler. Bu dava bir fırsattı. Yerleşik düzenin değişmediğini görüyoruz.

Daha düne kadar devletin ötekisi ve hedefi olanlar ve bugünün egemenleri, bugün kendilerini ötekileştirenlerle ittifak kurmuş görünüyorlar. Ama bilsinler ki bu ittifak geçicidir.

Bu kararla bu davanın ilk safhası kapandı. Biten bir komedi dosyasıdır. Bizim için bu dava daha yeni başlıyor. Gideceğimiz pek çok yol, kullanacağımız pek çok alan var. Karanlıkları sorgulamaya devam edeceğiz ve bu dava biz bitti diyene kadar bitmeyecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler