Dink ödülü Ahmet Altan'a verildi

Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün üçüncüsü, dün akşam İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen törende veridi. Ödülün bu yılki sahipleri Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Meksikalı gazeteci, feminist ve insan hakları aktivi

Dink ödülü Ahmet Altan'a verildi

Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün üçüncüsü, dün akşam İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen törende veridi. Ödülün bu yılki sahipleri Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Meksikalı gazeteci, feminist ve insan hakları aktivisti Lydia Cacho oldu.

'Hrant Dink ödülü Ahmet Altan'ın, yılmadı, mücadelesini sürdürdü. Onun için Ahmet Altan' anonsuyla sahneye çağırılan Altan ödülünü alırken, "Bu ödülü, Hrant Dink'i katleden çeteyi ortaya çıkaracak cesur insana vermek üzere kabul ediyorum. Bu cinayeti çözen, bu ödülün sahibi olacaktır" dedi.

RUŞEN ÇAKIR'DAN AHMET ALTAN'A PROTESTO
Hrant Dink için düzenlenen gecede Ahmet Altan'ın ödül almasını protesto eden Ruşen Çakır salonu terk etti. Uluslararası Hrant Dink ödülünün Ahmet Altan'a verildiğinin açıklanması ile birlikte Çakır ayağa kalkarak salonu terketti. Cemal Reşit Rey'deki çok sayıda konuğun tanık olduğu bu sessiz protestonun Ahmet Altan'a yönelik olduğu konuşuldu. Ruşen Çakır, Dink ödülünün Altan'a verilmesinden duyduğu rahatsızlığı bu yolla dışa vurdu.

ÖDÜL KİMLERE VERİLİYOR
Ödül, her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye'den biri Türkiye dışından kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

ÖDÜLÜN JÜRİSİ
Bu yıl üçüncü kez verilen ödülün jürisinde Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Irene Khan, Boris Navasartian ve 2010 yılının Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahipleri Baltasar Garzón Real ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem